12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu despre pensiile speciale: Ce ziceţi, dragi PSD-işti care trebuie să...

Traian Băsescu despre pensiile speciale: Ce ziceţi, dragi PSD-işti care trebuie să plătiţi ce aţi votat în 2012 şi 2015?

Fostul șef al statului, preşedintele PMP, Traian Băsescu, a susținut, miercuri, într-o postare pe facebook, că PSD ar înțelege, abia acum, inechitatea sistemului de pensii speciale pe care l-au elaborat, în anul 2015, Victor Ponta şi Gabriel Oprea.

Cei doi au creat sistemul de pensii speciale ”luând bani, fără ruşine, de la salariaţi infinit mai prost plătiţi decât categoriile pe care le-au favortizat”, susține Traian Băsescu.

Traian Băsescu a exprimat aceste idei într-o postare intitulată "Ieşi afară…!", ca o aluzie la lozinca scandată la unul dintre mitingurile la care au participat polițiștii împotriva lui, pe timpul când era șef al statului.

”Reacţia a fost că politicienii din USL au încurajat salariaţii Ministerului de Interne şi ai penitenciarelor să vină la Cotroceni şi să răcnească, alături de liderul lor sindical Dumitru Coarnă şi de Mircea Dogaru: «Ieşi afară, javră ordinară!», în condiiţiile în care pachetul de legi emis era în deplin acord şi cu contribuţiile, dar şi cu resursele ţării, creând perspectiva solidă ca plata pensiilor să nu fie niciodată în risc”, scrie Traian Băsescu.

El îl acuză pe Victor Ponta că a recreat sistemul pensiilor speciale din prostie şi demagogie. ”În 2015, premierul Victor Ponta, într-o demagogie şi o prostie, ambele fără limite, a reintrodus sistemul de pensii speciale cu nişte criterii de creştere a pensiilor aberante, ajungându-se, astăzi, la pensii speciale de peste 45.000 RON. Ponta, Oprea şi PSD-ul au creat un regim special de pensii pentru militari, diplomaţi, aviatori şi alte categorii din clientela lor politică, luând bani, fără ruşine, de la salariaţi infinit mai prost plătiţi, unii chiar săraci, decât categoriile pe care le-au favorizat”, susţine Băsescu.

Fostul şef al statului îi acuză pe social-democraţi că au batjocorit bugetul de stat şi au instituit ”pensii nemuncite”, dar plătite de cei cu salarii mici, pentru ca acum să-şi dea seama că acest sistem este nesustenabil.

”Din acest motiv, astăzi, când cele două subiecte sunt în dezbatere publică, din care rezultă cât de mincinoase au fost măsurile «cuplului» Ponta – Antonescu, eu nu am decât să zâmbesc, recunosc, cu oarecare cinism. Ticăloşia unor politicieni i-a adus în situaţia de a se lovi cu capul de pragul de sus. Ce ziceţi, dragi PSD-işti care acum trebuie să plătiţi ce aţi votat cu veselie în 2012 şi 2015? Judecaţi dumneavoastră, cititorii acestei postări,când şi cine a fost cinstit cu românii. Ponta, Antonescu, Oprea, Dogaru, Coarnă etc., pentru minciună şi imoralitate, vouă vi se cuvine sloganul «ieşi afară, javră ordinară!»”, a conchis Traian Băsescu. 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că Guvernul va da o ordonanţă săptămâna viitoare prin care pensiile care nu se bazează pe principiul contributivităţii nu vor mai fi indexate în funcţie de salariile celor aflaţi în activitate, ci doar cu rata inflaţiei. Termenul de aplicare a ordonanţei va fi de 15 septembrie, dată până la care cei care doresc se pot pensiona în condiţiile aflate în vigoare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă