17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu, despre dosarele din justiţie: Vor mai fi surprize. Inclusiv persoane

Traian Băsescu, despre dosarele din justiţie: Vor mai fi surprize. Inclusiv persoane

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seara la postul de televiziune Realitatea TV, că în acest moment "cu Statele Unite nu avem nicio comisie rogatorie: a fost cu Austria, cu Cipru, cu Elveția. Probabil se va face și cu SUA. Nu s-a primit niciun dosar de la FBI. Cea mai complexă informația am avut-o în 2009, iar acea informație a fost transmisă DNA. Iar informarea a venit de la serviciile noastre și ele au fost utilizate de procurori. Vor mai fi surprize. Inclusiv persoane".

Preşedintele a mai spus că "sunt oameni care au făcut lucruri ilegale la Microsoft și se regăsesc și în afacerea EADS. Vorbesc de rapoarte ale serviciilor de informații. Am găsit nouă firme și oameni: cinci firme și patru oameni care este de presupus că au procedat la fel când a fost vorba de comisione.

Şeful statului nu a uitat să amintească şi despre dosarul Loteriei: "cred că cazul Loteria a fost greu de înțeles. După ce am fost la dumneavoastră în emisiune. Nu am jucat niciodată la mașini, nici la Loto. Informații erau destule, nu uităm de Nicolae Cristea, de George Copos, au fost condamnați. De Copos chiar îmi pare rău. Aștept și eu să treacă luna octombrie, să văd dacă Novomatic plătește 75 de milioane de euro. Dincolo la 6/49, acolo e în neregulă, prelungirea contractului. Eu îmi pun altă întrebare: proiectul pentru păcănele este pentru 10.000 de mașini. O mașină de genul ăsta aduce 600 de dolari. Costul unei mașini este 10.000 de dolari. Dacă vei cumpăra 10.000 o vei cumpăra cu 5-6000 de dolari. Într-un an și jumătate, amortizezi mașina. De ce Loteria Româna trebuie să aducă pe cineva cu mașini, în loc să ia în leasing 10.000 de mașini. De ce ne trebuie cineva la 6/49? Mărturisesc că nu am avut în atenție Loteria, mă ocup de probleme de securitate națională."

Nici Portul Constanţa a fost reamintit de preşedintele Traian Băsescu: "şi domnul Rus, și doamna Mănescu au spus NU schimbării acționariatului la Portul Constanța. Ăsta nu e un port pe care să-l lași la mâna domnului Mazăre. Mă uitam acum că există tentația să facă aeroportul Kogălniceanu aeroport regional. Este una din marile erori care s-ar putea face. Kogălniceanu este aeroport bază NATO. Regimul său nu se poate schimba. 600 de super-militari americani s-au dus să strângă gunoiul lăsat de noi pe plajă".

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă