9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu ceartă jurnaliştii pe Facebook: Eu pledez contra setei de spectaculos

Traian Băsescu ceartă jurnaliştii pe Facebook: Eu pledez contra setei de spectaculos

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris pe Facebook un mesaj pentru jurnaliştii care insinuează că el ar apăra infractorii. AStfel, fostul şef al statului a subliniat că nu va declara niciodată că este împotriva anchetării de către procurori a suspecților de acte de corupție, dar că va plea pentru păstrarea demnităţii umane şi împotriva spectacolului. 

“Văd jurnaliști în spațiul public manifestîndu-se exact precum delatorii care au fost prinși furînd și în fața procurorilor spun că au furat pentru alții.
Așa și cu jurnaliștii care afirmă nici mai mult, nici mai puțin că “Băsescu apără infractorii”. Nu m-ați auzit pledînd în favoarea neanchetării de către procurori a suspecților de acte de corupție și nici nu veți auzi așa ceva. Eu pledez, însă, contrar setei de spectaculos a unora pentru o justiție care să respecte drepturile omului. Iar, în ultimele luni, parcă demnitatea, libertatea și dreptul la apărare au fost sacrificate pe altarul spectacolului umilinței, a îngrădirii libertății și a dreptului la apărare”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook. 

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre magistrații șantajabili din Justiție

Fostul preşedinte a fost criticat pentru poziţiile luate în spaţiul public cu privire la demersul justiţiei. Mai mult. în urma declaraţţilor făcute potrivit cărora sechestrul de la Nana ar fi fost motivat politic, Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat că a încălcat independenţa justiţiei. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă