25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialDecizia CAB: Traian Băsescu NU va fi cercetat pentru ”uzurpare de calități...

Decizia CAB: Traian Băsescu NU va fi cercetat pentru ”uzurpare de calități oficiale”

UPDATE: Curtea de Apel București a decis că dosarul lui Traian Băsescu pentru ”uzurpare de calități oficiale” nu va fi redeschis. 

——-

UPDATE: Traian Băsescu a plecat de la Curtea de Apel, după aproximativ o oră. Fostul președinte a precizat că acuzațiile nu au legătură cu Constituția și a subliniat că el a exercitat funcția de președinte al României doar în baza deciziilor Curții Constituționale a României (CCR). 

Citește și: Ce a declarat Traian Băsescu la CAB

——-

Fostul președinte Traian Băsescu a ajuns, marți dimineață, la Curtea de Apel București, unde va afla dacă i se va deschide un nou dosar pentru ”uzurpare de calități oficiale”. 

Dosarul a apărut în urma unei plângeri, care a fost depusă de juristul Ion Ciochină și de senatorul liberal Ioan Ghișe. Cei doi l-au acuzat pe fostul președinte că, după referendumul din 2012, și-a reluat ilegal mandatul.

Inițial, dosarul a fost clasat de DIICOT, soluția fiind de neîncepere a urmăririi penale. Decizia a fost contestată de Ciochină. Ulterior, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și-a declinat competența către Curtea de Apel București. 

Traian Băsescu va da declarații ăn fața judecătorilor CAB de la ora 09.00. 

 

 

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...

Lando Norris a spart gheața în Marele Circ! Britanicul, campion în cursa de la Miami

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 găzduit duminică de Miami, în a şasea etapă a Campionatului mondial. Plecat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă