10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialTragedia unei familii: patru copii, asfixiaţi într-o ladă de făină

Tragedia unei familii: patru copii, asfixiaţi într-o ladă de făină

Patru copii cu vârste de până la 10 ani au murit asfixiaţi la Gemenea, un sat din judeţul Suceava, după ce, rămaşi nesupravegheaţi, s-au ascuns, probabil în joacă, într-o ladă de lemn în care părinţii obişnuiau să ţină făină. Familia din Gemenea era formată din cinci copii cu vârste între trei şi zece ani, mama acestora Angela R. (38 ani) şi tatăl, Dumitru R.(74 ani), care are deficienţe grave de vorbire şi auz.

Mama copiilor, împreună cu fiica sa mai mare, au plecat, luni seară, în jurul orei 19,00, la un magazin din localitate pentru a face unele cumpărături, iar când s-a întors a constatat că toţi cei patru copii rămaşi acasă nu erau de găsit. Femeia a început să-i caute şi i-a găsit morţi într-o ladă pentru făină, cel mai probabil asfixiaţi, capacul lăzii fiind prevăzut cu un sistem de închidere metalic care era închis.

Mama şi-a scos cei patru copii din ladă şi a încercat să le acorde primul ajutor, însă fără rezultat.

“La examinarea exterioară a cadavrelor pe trei dintre acestea nu s-au identificat urme de violenţă externă, cadavrul minorei R.P. prezentând în zona capului urme de hemoragie nazală, bucală şi la nivelul urechilor. În cămara în care se afla lădoiul cu făină nu se observă urme de răvăşire”, precizează IPJ Suceava.

Potrivit poliţiştilor, după efectuarea necropsiei se va putea stabili cauza morţii copiilor şi se vor dispune măsuri procedurale.

Autorităţile locale au deschis o anchetă pentru a stabili dacă este vorba despre un caz de neglijenţă.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă