3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialTraficul se desfășoară în condiții de ceață, în cinci județe. Trafic aglomerat...

Traficul se desfășoară în condiții de ceață, în cinci județe. Trafic aglomerat în București, în cursul dimineții

Circulația rutieră pe autostrăzile A1, A3 și pe alte drumuri din cinci județe se desfășoară, vineri, în condiții de ceață densă, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

Astfel, pe autostrăzile A1 București — Pitești vizibilitatea este redusă, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 44 — 64), A3 București — Ploiești (vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 14 — 26), în Capitală și pe mai multe artere din județe precum Giurgiu, Olt, Dolj, Mehedinți sau Bihor.

Poliția Română recomandă șoferilor să conducă cu viteză adaptată, să mărească distanța în mers, să nu se angajeze în depășiri riscante și să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, și pe cele de ceață.

București

 

Și în Capitală se circulă, vineri dimineață, în condiții de ceață, vizibilitatea fiind scăzută, informează reprezentanții Brigăzii Rutiere. De asemenea, suprafața carosabilă este umedă, iar acest factor poate cauza derapaje și crește distanța de frânare.

Polițiștii Brigăzii Rutiere a Capitalei recomandă conducătorilor auto, printr-un comunicat de presă, să circule cu prudență, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo rutiere și a unui carosabil acoperit, să păstreze o distanță suficientă față de vehiculul din față pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare.

Polițiștii atrag atenția că vineri se așteaptă, în special în primele ore ale zilei dar și după-amiază, ca valorile de trafic să fie în creștere, putând cauza aglomerări mai ales în zonele periferice și pe arterele rutiere de intrare și ieșire din București.

Restricții de trafic în mai multe județe

 

În județul Buzău, pe DN10 Buzău — Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (între kilometrii 85+534 și 86+948), circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricționată. Este instituită și restricție de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

În județul Olt, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa — Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfășoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa—Salcia, DJ677 Salcia—Pleșoiu (DN64).

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (județul Mureș) — Cristuru Secuiesc (județul Harghita), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeț avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în județul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviței — Ciumârna (între kilometrii 23 și 27).

Restricții pentru traficul greu există și în județul Vrancea, pe drumurile naționale secundare DN2M (Andreiașu de Jos — 7,5 tone) și DN2N (Chiojnedeni — Vintileasca — 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecărilor de teren.

Începând cu 1 noiembrie 2016, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naționale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcționare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt: DN7C-Transfăgărășan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, județul Argeș) — Bâlea-Cascadă (km 130+800, județul Sibiu) — până pe 30 iunie 2017; DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, județul Gorj) — Șugag (km 79+200, județul Alba) — până în data de 31 martie 2017; DN17D, în Munții Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Șanț (km 86+100, județul Bistrița-Năsăud) și Cârlibaba (km103+632, județul Suceava), până în data de 31 martie 2017; DN1R, în Munții Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, județul Cluj) și Mătișești (km 62, județul Alba), până pe 31 martie 2017.

Conform informațiilor primite de la secțiile regionale de poliție transporturi, navigația pe Dunăre este suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin).

 

Cele mai citite

Cele trei condiții puse de Austria pentru a accepta România în Air Schengen

Austria a pus trei condiții pentru ca România să fie primită în Schengen, însă doar pentru transportul pe cale aeriană. Frontierele terestre constituie un...

Transelectrica a obţinut o finanţare nerambursabilă de peste 56 de milioane de euro, prin REPowerEU

Transelectrica a obţinut o finanţare nerambursabilă de peste 56 de milioane de euro, prin componenta REPowerEU, pentru instalarea de centrale fotovoltaice şi instalaţii de...

Stadioanele care vor găzdui EURO 2024

Germania, o țară care a câștigat de trei ori trofeul continental, va găzdui EURO 2024. Ultima competiție de asemenea anvergură care a fost organizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă