29.4 C
București
marți, 11 iunie 2024
AcasăSpecialTrafic intens pe DN1

Trafic intens pe DN1

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (14:30), traficul rutier este intens pe DN1 Bucureşti – Braşov.

În zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, dar mai ales la Comarnic, se circulă în coloană pe sensul de mers către Braşov. Pentru a evita aglomeraţia, le recomandăm conducătorilor auto să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele.

Citeşte şi: Rute ocolitoare pentru DN1, în perioada sărbătorilor de iarnă

Atenţie! Începând de astăzi, pe DN1, la kilometrul 125+700 de metri, la ieşirea din Sinaia către Braşov, se modifică semnalizarea rutieră din intersecţia dintre bulevardul Ferdinand şi DN1 – varianta de ocolire a oraşului Sinaia, în sensul că vor avea prioritate de trecere autovehiculele care circulă pe DN1 faţă de cele care circulă pe bulevardul Ferdinand.

Citeşte şi: Cum a crescut poliţia siguranţa rutieră pe DN1

Această măsură a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în scopul fluidizării traficului de tranzit generat de turiştii care se îndreaptă spre staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Suplimentar, în sprijinul conducătorilor auto, în intersecţie vor acţiona poliţişti rutieri.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă pe mai multe drumuri naţionale. Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, în zona kilometrului 100 şi pe A1 Lugoj – Timişoara – Arad vizibilitatea este de aproximativ 100 de metri. În condiţii asemănătoare se circulă şi în judeţele Argeş, Alba, Arad, Gorj şi Mureş, pe DN15 Luduş – Iernut – Ogra.

Încă sunt în vigoare atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru judeţele Vâlcea, Olt, Gorj şi Alba. 
Se impune, aşadar, rularea cu viteză redusă şi folosirea luminilor de întâlnire, iar atunci când vizibilitatea scade semnificativ şi a celor de ceaţă. Atenţie şi în zonele cu carosabil umed, pentru că acsta poate deveni alunecos dacă temperaturile scad.

Cele mai citite

Lula da Silva vrea negocieri de pace în Ucraina cu Rusia la masa tratativelor

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a reiterat luni, în cursul unei conversaţii telefonice cu omologul său rus, Vladimir Putin, că este în...

Unu din patru români are restanțe la plata creditelor. Principalele cauze

Numărul debitorilor, atât persoane fizice, cât și juridice, a crescut cu peste 56.000 în primele patru luni ale anului 2024, ajungând la aproximativ 1,77...

Cod portocaliu de caniculă în 16 județe și în Capitală. HARTA

Cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei şi sudul Moldovei se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă