22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 839: Președintele Braziliei, pentru negocieri de pace în...

Rusia – Ucraina, ziua 839: Președintele Braziliei, pentru negocieri de pace în Ucraina, într-o conversație cu Putin

Preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, a reiterat, în cursul unei conversaţii telefonice cu omologul său rus, Vladimir Putin, că este în favoarea negocierilor pentru pace în Ucraina dacă acestea includ Rusia.

Cu privire la subiectul Ucraina, preşedintele Lula a reiterat apărarea negocierilor de pace implicând ambele părţi ale conflictului.

Luiz Inacio Lula da Silva președintele Braziliei

Preşedintele de stânga al Braziliei a reamintit că această poziţie era “conformă” cu o declaraţie comună cu China dată publicităţii pe 23 mai.

În acest text, cele două ţări au spus că “susţin o conferinţă internaţională de pace organizată la un moment adecvat, recunoscut atât de Rusia, cât şi de Ucraina, cu participarea egală a tuturor părţilor, precum şi cu o discuţie echitabilă a tuturor planurilor de pace”.

Preşedintele brazilian va călători în Europa săptămâna aceasta pentru o reuniune a Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), joi la Geneva, înainte de a lua imediat parte la summitul G7 din Italia.

Dar nu va participa la summitul privind Ucraina care va avea loc sâmbătă şi duminică la Burgenstok, în Elveţia, scrie Agerpres.

Citește și:

Putin spune că nu are nevoie de arme nucleare pentru a câștiga războiul

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă