16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialTrafic cu broaşte ţestoase protejate de lege. Cum intenţiona un mehedinţean să...

Trafic cu broaşte ţestoase protejate de lege. Cum intenţiona un mehedinţean să vândă speciile

Un bărbat de 31 de ani din județul Mehedinți este cercetat de polițiști, după ce a fost prins în timp ce încerca să vândă două broaște ţestoase dintr-o spoecie protejată de lege, informează Mediafax.

Bărbatul de 31 de ani, din localitatea mehedințeană Brezniţa de Ocol a fost prins, vineri, de poliţiştii de frontieră şi de comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi în timp ce încerca să comercializeze două broaşte ţestoase din specia Hermann, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

”După o monitorizare de câteva ore a activităţii infracţionale a acestuia, poliţiştii de frontieră şi comisarii Gărzii de Mediu au oprit în trafic autovehicolul condus de O. Costel la intrarea în municipiul Drobeta Turnu Severin. La controlul autovehiculului poliţiştii de frontieră au găsit în două cutii din remorca acestuia două broaşte ţestoase din specia «testudo hermanni», specie de reptilă protejată de lege”, arată sursa citată.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că urma să vândă ţestoasele Hermann cu 60 de lei, el postând şi un anunţ pe un site de vânzări.

Polițiștii fac cercetări în acest caz pentru deţinere, transport, vânzare sau schimb în orice scop a exemplarelor luate din natură în oricare din stadiile ciclului lor biologic, pedeapsa fiind închisoare între trei luni şi un an sau amendă.

Ţestoasa lui Hermann trăieşte îndeosebi în Parcul Naţional Porţile de Fier şi este o specie protejată de lege.

 

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă