2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialTrafic cu broaşte ţestoase protejate de lege. Cum intenţiona un mehedinţean să...

Trafic cu broaşte ţestoase protejate de lege. Cum intenţiona un mehedinţean să vândă speciile

Un bărbat de 31 de ani din județul Mehedinți este cercetat de polițiști, după ce a fost prins în timp ce încerca să vândă două broaște ţestoase dintr-o spoecie protejată de lege, informează Mediafax.

Bărbatul de 31 de ani, din localitatea mehedințeană Brezniţa de Ocol a fost prins, vineri, de poliţiştii de frontieră şi de comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi în timp ce încerca să comercializeze două broaşte ţestoase din specia Hermann, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

”După o monitorizare de câteva ore a activităţii infracţionale a acestuia, poliţiştii de frontieră şi comisarii Gărzii de Mediu au oprit în trafic autovehicolul condus de O. Costel la intrarea în municipiul Drobeta Turnu Severin. La controlul autovehiculului poliţiştii de frontieră au găsit în două cutii din remorca acestuia două broaşte ţestoase din specia «testudo hermanni», specie de reptilă protejată de lege”, arată sursa citată.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că urma să vândă ţestoasele Hermann cu 60 de lei, el postând şi un anunţ pe un site de vânzări.

Polițiștii fac cercetări în acest caz pentru deţinere, transport, vânzare sau schimb în orice scop a exemplarelor luate din natură în oricare din stadiile ciclului lor biologic, pedeapsa fiind închisoare între trei luni şi un an sau amendă.

Ţestoasa lui Hermann trăieşte îndeosebi în Parcul Naţional Porţile de Fier şi este o specie protejată de lege.

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu invită Google să deschidă un centru de date în România

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanți din SUA ai companiei Google, pe care i-a invitat să deschidă un centru de date...

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...

Secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene

Secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Întâlnirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă