16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecial"Trădătorul" Precup, executat de PSD

“Trădătorul” Precup, executat de PSD

După doar o lună de mandat şi două săptămâni de suspendare, fostul social-democrat Valentin Precup a pierdut în instanţă dreptul de a reprezenta PSD în Consiliul Local (CL) Târgu-Mureş. Asta pentru că Tribunalul Mureş, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, a admis plângerea înaintată de Organizaţia Judeţeană a PSD Mureş şi a hotărât irevocabil anularea Hotărârii Consiliului Local municipal Târgu – Mureş nr. 104, din 31 martie 2011 referitoare la validarea mandatului de consilier al lui Precup. Soluţia instanţei a venit săptămâna trecută, deşi, iniţial, dosarul primise termen de judecată pentru luna martie a anului viitor. Cererea de preschimbare a termenului a fost admisă de instanţele judecătoreşti deoarece în caz contrar dosarul risca să rămână fără obiect în preajma alegerilor locale de anul viitor.

Mandat ilegal

„În aceste condiţii, Tribunalul Mureş confirmă faptul că domnul Precup Valentin a intenţionat., în mod ilegal, să ocupe un loc de consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Târgu-Mureş, propus fiind şi susţinut pentru ocuparea aceste funcţii de către Secretarul Executiv Naţional al PD-L şi Primar al Municipiului Târgu-Mureş domnul Florea Dorin”, arată un comunicat de presă al PSD Mureş. Liderii social-democraţi mai spun că „PSD Mureş solicită Consiliului Local Municipal Târgu-Mureş punerea în aplicare, cu ocazia primei şedinţe ordinare sau extraordinare, a acestei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile şi înlocuirea domnului Precup Valentin cu domnul Moldovan Octavian, conform adresei oficiale înaintate de către PSD Mureş Consiliului Local cu nr. 53.694, din 29.03.2011″.

Mandat vacant după demisia lui Buda

Numele lui Octavian Moldovan a fost avansat de PSD după demisia fostului consilier local Bogdan Buda, iar propunerea în CL Târgu-Mureş în acest sens a fost avansată de liberalul Sebastian Pui, în condiţiile în care PSD Mureş nu mai are nici un reprezentant în forul local de la Târgu-Mureş. Florin Vlas, membru al CL Târgu-Mureş a fost exclus şi el din PSD. Valentin Precup, propus de primarul de la Târgu-Mureş pe motiv că este următorul pe listă şi nu a renunţat la fotoliul de consilier local, deşi a rămas fără sprijinul politic al partidului său, a primit 15 voturi pentru şi unul împotrivă. Imediat după vot, acesta a fost exclus din partid.

Pentru a ajunge la poziţia ocupată de Octavian Moldovan, actuala conducere a PSD Mureş a retras sprijinul politic mai multor membri ai partidului însă până acum nu i-au exclus din partid decât pe foştii consilieri Bogdan Buda, Florin Vlas şi Valentin Precup. Surse din PSD Mureş spun că, în condiţiile în care cei rămaşi fără sprijin politic nu vor renunţa la dreptul de a revendica fotoliul deconsilier local, riscă şi ei excluderea din partid pe modelul Precup.

Acuze dure

Disputele interne în PSD Mureş au apărut încă din momentul pregătirii alegerilor judeţene şi au atins apogeul în momentul alegerilor pentru şefia PSD Târgu-Mureş, când fostul consilier local Bogdan Buda i-a acuzat pe Alexandru Frătean şi Cornel Brişcaru că au aranjat voturile în sensul că numărul delegaţilor la conferinţa municipală a fost mai mare decât al celor de la Conferinţa judeţeană. În general, au fost duşi în sală studenţi care să voteze în favoarea lui Dragoş Popa care se bucură de simpatia lui Victor Ponta. Printre contestatarii lui Frătean şi Brişcaru s-a aflat şi fostul subprefect de Mureş, Cristian Ţucă, acesta a revenit însă în partid imediat după demiterea celor trei colegi ai săi.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...
Ultima oră
Pe aceeași temă