10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialToţi locuitorii municipiului Bacău, fără apă potabilă de o zi din cauza...

Toţi locuitorii municipiului Bacău, fără apă potabilă de o zi din cauza unei avarii majore

Furnizarea apei potabile către populaţia şi agenţii economici din municipiul Bacău este oprită de aproape o zi din cauza unei avarii majore, apărută pe conducta principală de alimentare cu apă brută a staţiei de tratare a oraşului, repornirea sistemului urmând a se face cel mai devreme luni, transmite Mediafax.

Întreg municipiul Bacău este fără apă potabilă de sâmbătă după-amiază, în urma unei avarii majore apărută pe conducta principală de alimentare cu apă brută din barajul de la Valea Uzului, situat la aproximativ 40 de kilometri.

Reprezentanţii Companiei Regionale de Apă Bacău susţin că, totuşi, reuşesc să asigure furnizarea apei potabile la robinete doar câte două ore pe zi, dimineaţa şi seara, prin acumulările făcute în bazine din puţurile subterane de captare de la Mărgineni. Chiar şi aşa, foarte mulţi consumatori, în special cei de la etajele superioare ale blocurilor de locuinţe, nu primesc apă din cauza presiunii scăzute, dar şi a consumului foarte mare, prin realizarea de stocuri de către populaţie.

"Sincer, ne pare rău de disconfortul creat consumatorilor noştri, însă este o problemă neprevăzută. Este o defecţiune apărută în zona localităţii Dărmăneşti, la conducta de 1.000 de milimetri, pe care încercăm să o remediem cât mai repede posibil. Din păcate, avaria este undeva pe câmp, care a fost inundat, astfel încât se intră foarte greu cu utilajele până în acel punct”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul Companiei Regionale de Apă Bacău, Răzvan Găină.

Potrivit acestuia, realimentarea cu apă a celor peste 180.000 de locuitori ai municipiul Bacău se va face cel mai devreme în cursul zilei de luni, în condiţiile în care şi cei de la Apele Române au de făcut o reparaţie la barajul de la Valea Uzului.

"Cei de la Apele Române aveau programată intervenţia pentru marţi, însă, dacă a apărut această avarie, atunci o vor face mâine (n.r.- luni). Chiar dacă am reuşi noi remedierea avariei mai devreme, până luni nu vom putea relua furnizarea apei tocmai din acest motiv”, a conchis Răzvan Găină.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă