23.7 C
București
joi, 11 iulie 2024
AcasăSpecialTot mai mulţi angajaţi din educaţie intră în greva foamei, atrage atenţia...

Tot mai mulţi angajaţi din educaţie intră în greva foamei, atrage atenţia FSLI

FSLI cere Guvernului să ia măsuri pentru ca învăţătoarea Cristina Anghel, profesoara Viorica Ioniţe şi preşedintele Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad Dorina Lupşe să iasă din greva foamei, atrăgând atenţia Executivului că tot mai mulţi angajaţi din Educaţie adoptă această formă de protest. „Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atenţionează Guvernul că din cauza situaţiei dezastruoase în care s-a ajuns şi pentru care se face responsabil, tot mai mulţi angajaţi din educaţie recurg la o formă disperată de protest: greva foamei”, se arată într-un comunicat remis vineri de FSLI.

„Considerăm că guvernanţii sunt singurii vinovaţi pentru extinderea acestei forme de protest, începută de învăţătoarea Cristiana Anghel. Lipsa unor măsuri nu face altceva decât să arate că Guvernul a semnat trei condamnări la moarte”, potrivit aceleiaşi surse. citate de NewsIn. Federaţia îşi arată toată admiraţia pentru acestei femei puternice, pe care însă le roagă să renunţe la greva foamei pentru a nu-şi pune viaţa în pericol. „Noi credem că este un sacrificiu suprem, iar în aceste momente este important să fim uniţi şi să ne facem auziţi pentru a putea rezolva problemele cu care se confruntă angajaţii din învăţământ”, se mai arată în comunicatul citat.

Învăţătoarea Cristina Anghel din Caracal a intrat în greva foamei pentru a protesta astfel pentru nerespectarea prevederilor Legii 221/2008 de aprobare a OUG 15 din acelaşi an, privind acordarea unor diferenţe salariale începând cu 1 octombrie 2008 şi până în prezent. Ea a făcut greva foamei mai întâi acasă, după care a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Caracal, ca urmare a deteriorării stării de sănătate, iar apoi a fost transportată la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Capitală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă