20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTopul destinaţiilor de scuba diving

Topul destinaţiilor de scuba diving

Frumuseţea sporturilor acvatice dublată de unele dintre cele mai impresionante peisaje din lume, poate transforma scuba diving-ul într-o experienţă inegalabilă. RL a făcut un top al destinaţiilor care nu trebuie ratate de împătimiţii de scuba diving.

Marea Barieră de Corali din Australia

Una dintre cele mai căutate şi frumoase destinaţii de scuba diving din lume este Marele Recif de Corali din Australia. Situat de-a lungul coastei Queensland, în nord-estul Australiei, reciful este atât de mare încât este vizibil până şi din spaţiu. În ciuda popularităţii sale, s-au păstrat încă intacte peste 400 de specii de coral şi 1500 de specii de faună subacvatică. Fiind protejat ecologic, turiştii au nevoie de multe documente şi pregătiri pentru a ajunge într-o vacanţă la scuba diving aici.

Insula Sulawesi din Indonezia

Parcul Naţional Marin Bunaken, cu o suprafaţă de 750 kilometri pătraţi, situat la nord-est de Insula Sulawesi, este, de asemenea, una dintre cele mai populare locaţii pentru scuba diving din lume. Ariile pentru scufundări din jurul Insulei Sulawesi sunt în întregime verzi, ceea ce înseamnă că mediul nu a fost deloc afectat şi că deprecierea coralilor este, practic, inexistentă. Aici găsim un ecosistem şi o biodiversitate marină de corali de neegalat.

Insulele Maldive

Insulele Maldive reprezintă o destinaţie superbă pentru vacanţă la scuba diving în Oceanul Indian. Lagune intime, puţin adânci, cu apa perfect limpede, excelente pentru începătorii în scuba diving şi zone adânci, unde curenţii sunt mai puternici, pentru cei mai experimentaţi dintre pasionaţii de scufundări. Pentru turiştii care vor să exploreze epavele, nava Victory din Maldive este exact ceea ce caută. Victory s-a ciocnit de Insula Hulhule în 1981 şi împreună cu materialele de construcţii şi proviziile şi-au găsit mormântul sub apele Oceanului Indian.

Pentru cei interesaţi să exploreze recifele de corali, Banana Reef are diverse culori şi forme subacvatice, dar şi mii de peşti coloraţi. Pentru cei care au nevoie de „senzaţii tari”, Shark Point este locaţia perfectă din Maldive, unde nu peştişori coloraţi, ci adevăraţi rechini pot înota „braţ la braţ” cu tine.

Insula Cocos

Insula Cocos, aflată la 400 km la sud-vest de Costa Rica, este la rândul ei o destinaţie faimoasă pentru impătimiţii de scuba diving. Peisajul cu păduri luxuriante de un verde crud, valurile schimbătoare ale Pacificului şi climatul umed, vântos fac din Insula Cocos o adevărată bijuterie ecologică pentru scuba diving, aproape neexplorată. Nu numai să ajungi pe Insulă Cocos este o aventură (36 ore într-o barcă, dinspre Puntarenas, Costa Rica), ci şi prezenţa speciilor de peşti mari şi mai ales a rechinilor-ciocan.

Insulele Marshall

Localizate la jumătatea distanţei dintre Australia şi Honolulu, insulele Marshall sunt fără discuţie cel mai bun loc din lume pentru explorarea epavelor în timpul vacanţei la scuba diving. Fiind un punct strategic de testare nucleară în anii ‘50, atolul Bikini, format din 36 insule, este, totodată, şi punctul final pentru mai multe nave de război, printre care imensul USS Saratoga şi vasul de luptă japonez Nagato.

Datorită izolării, insulele Marshall sunt mai puţin explorate. Abia în 1996 locuitorii insulelor au deschis pentru prima data „porţile” atolului lor către lume, făcând posibile escapadele pentru scuba diving, pescuit şi relaxare în atolul Bikini.

Cele mai citite

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă