18.9 C
București
joi, 12 septembrie 2024
AcasăSpecialTop 5 atracţii în Constanţa

Top 5 atracţii în Constanţa

Sezonul estival este asociat cu vremea bună şi distracţie la maxim. Nu este întâmplător că turiştii care aleg să-şi petreacă zilele de concediu în Mamaia sau chiar în Constanţa au la dispoziţie mai multe modalităţi de a-şi petrece timpul liber.

Locul I – Oraşul vechi

Zona peninsulară a Constanţei adună laolaltă istoria, arhitectura impresionantă şi marea. În prezent, Peninsula este un cartier al Constanţei aflat în degradare, însă, chiar şi aşa, fărâma de farmec rămasă atrage mii de turişti străini anual, în special pe timpul verii. Printr-o simplă plimbare în „Vechiul Oraş” se pot descoperi Piaţa Ovidiu, vegheată de statuia executată în 1887 a marelui poet roman Publius Ovidius Naso, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Biserica Greco-Catolică, Moscheea Carol I sau „Geamia Regelui”, Edificiul Roman cu Mozaic, Muzeul de Artă Populară, Muzeul „Ion Jalea”, Catedrala Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel,  Farul Genovez de 8 metri, construit în 1300, precum şi vestigiile vechii cetăţi Tomis. În plus, de aici se poate ajunge la Cazinoul Constanţa, aflat pe Bulevardul Regina Elisabeta, şi la Acvariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Printr-o simplă plimbare o întreagă istorie a zonei poate fi deosebită. Din păcate, multe clădiri sunt în paragină şi strică imaginea zonei, putând deveni chiar periculoase pentru turişti.

Locul II – CMSN Constanţa

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa reprezintă unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din judeţ. Anual, mii de turişti trec pe la Delfinariu, Acvariu, Microrezervaţie, Planetariu sau pe la Expoziţia de păsări exotice şi de decor. În plus, există o şcoală de echitaţie şi se organizează diferite expoziţii precum cea de reptile. Pentru a vedea demonstraţiile celor trei delfini, Chen-Chen, Pei-Pei şi Ni-Ni, adulţii plătesc 14 lei, iar un bilet pentru copii costă 7 lei. Un avantaj al instituţiei este acela că aproape toate secţiunile, exceptând Acvariul, se află în acelaşi perimetru. Complexul este poziţionat într-o zonă uşor accesibilă, iar tarifele practicate sunt acceptabile.  Copiii sub 5 ani au intrarea gratuită, indiferent de secţie.

Locul III – Aqua Magic

Încă de la înfiinţarea parcului de distracţii Aqua Magic, mii de persoane au fost atrase de toboganele, piscinele, bazinele şi numeroasele facilităţi pe care unitatea le-a pus la dispoziţie. Suprafaţa mare permite existenţa restaurantelor, cafenelelor, autoservirilor, barurilor, a unui jacuzzi, a unui loc special amenajat pentru copii, dar şi a bazinelor supravegheate de salvamari. Muzica este nelipsită, iar turiştii care vor să păstreze o amintire din acest loc pot achiziţiona suveniruri sau ilustrate care se găsesc în incinta parcului. Deşi suprafaţa unităţii este foarte mare şi are o capacitate de 2.500 de vizitatori, tocmai aglomeraţia poate reprezenta un dezavantaj. Totodată, preţurile nu sunt accesibile pentru orice buzunar.  Tarifele variază pentru familii între 54 lei şi 126 de lei. Adulţii plătesc 40 lei, iar pentru copiii cu înălţimea sub 1,50 metri, tariful este de 20 lei. Copiii sub 3 ani beneficiază de acces gratuit. Parcul de distracţii este deschis zilnic, între orele 9.00 şi 18.00, începând cu 15 iulie programul de funcţionare fiind extins până la ora 19.00.

Locul IV – Satul de Vacanţă Mamaia

Cu o tradiţie de zeci de ani, Satul de Vacanţă Mamaia nu pare niciodată demodat. Amplasat la intrarea în staţiunea Mamaia (intrarea prin Constanţa), Satul este locul preferat atât de constănţeni, cât şi de turişti. Locul este perfect pentru copii, ţinând cont de faptul că există numeroase instalaţii de distracţie, precum trenuleţe, maşinuţe, dar şi pentru tineri. Satul de Vacanţă este împânzit de tarabe şi magazine de haine, încălţăminte, suveniruri, precum şi de restaurante şi terase. Există şi unităţi de distracţii cu piste de bowling, mese de billiard, discoteci şi cluburi. În ultimii anii, în apropiere de Satul de Vacanţă s-a amenajat o zonă specială pentru trupele de circ, unde se pot viziona spectacole cu acrobaţi şi animale.Aglomeraţia poate constitui un dezavantaj, la fel ca şi preţurile uşor ridicate, însă de aici orice turist care vrea să se plimbe în staţiunea Mamaia poate face acest lucru.

Locul V -Telegondola Mamaia

Prima de acest fel din ţară, Telegondola Mamaia este destinată turiştilor care vor să admire panorama staţiunii Mamaia. De la o înălţime de 50 de metri, turiştii au ocazia să vadă timp de 7 minute staţiunea. Aceştia de pot îmbarca fie din zona Perla Mamaia, fie de la Cazinou. Traseul este de 2.000 metri (Hotel Perla – Cazin0 ). Din telegondolă turiştii pot admira plaja şi marea, dar şi priveliştea deosebită a lacului Sutghiol. Există  49 cabine, iar într-o telegondolă pot intra maximum opt persoane. O călătorie costă 10 lei şi un traseu dus-întors, 20 lei. 

Cele mai citite

Rusia și China și-ar uni forțele dacă ar fi amenințate de SUA

Rusia a declarat miercuri că parteneriatul său cu China nu este îndreptat împotriva unor terţe ţări, dar că cele două puteri ar putea să-şi...

Franța: Dreapta tradițională(Les Republicains) este gata să participe la guvernarea noului premier Michel Barnier

Deputaţii şi senatorii de dreapta Les Républicains (LR, Republicanii), care au revenit miercuri din vacanţa parlamentară, au dat oficial fiecare undă verde participării unor...

MAE a transmis o atenționare de călătorie pentru Charleroi, Belgia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Belgia, întrucât joi este programată o grevă pe aeroportul Charleroi, care va afecta...
Ultima oră
Pe aceeași temă