14.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialTONDACH® susține sinistrații inundațiilor din Balcani cu 100 acoperișuri noi

TONDACH® susține sinistrații inundațiilor din Balcani cu 100 acoperișuri noi

Peste 3 milioane de oameni se confruntă în Croația, Bosnia- Herțegovina și Serbia cu cele mai grave inundații din ultimii 100 de ani. Situația din Balcani începe să se detensioneze, însă în regiuni din Bosnia și Serbia noi averse de ploaie au creat neliniște – iar ceea ce rămâne în urmă sunt case devastate. Conform opiniei EBRD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) e vorba de daune în valoare totală de aproximativ 3 miliarde euro.

În zonele cuprinse de inundații pot începe acum lucrările de curățare, iar ulterior cele de reconstrucție. Regiunile cele mai afectate se află în Serbia și Bosnia-Herțegovina iar după cum se poate vedea şi în fotografii, majoritatea caselor au structură de cărămidă şi acoperiş ceramic, aceasta fiind o veche tradiţie în aceste ţări.

Pentru a le oferi sinistraților inundațiilor, din nou un acoperiș deasupra capului, Tondach Gleinstätten și Wienerberger pun gratuit la dispoziția victimelor, țigle și cărămizi.

“Sprijinul acordat locuitorilor din aceste regiuni are pentru noi prioritate maximă. Trebuie să ne asigurăm că cei afectați dispun în cel mai scurt timp de un acoperiș deasupra capului, cât și de refacerea infrastructurii necesare, cum ar fi grădinițe, școli și spitale. În măsura posibilităților, dorim să contribuim alături de celelalte organizații de ajutorare, la reconstruirea cât mai rapidă a caselor din zonele inundate. Vom sprijini sinistrații cu țiglă pentru aproximativ 100 case”, declară Martin Olbrich și Marcus Pechlaner, membri ai Consiliului de Conducere Tondach Gleinstätten AG. Wienerberger și Pipelife ajută deasemenea oamenii din regiunile afectate, cu pachete constând în materiale de construcții.

Tondach și Wienerberger sunt prezente cu producție și distribuție în regiunile afectate. Pentru ajutorarea promptă, locuitorii din zonele inundate pot lua legătura direct cu organizațiile de la fața locului. Coordonarea livrării materialelor pentru acoperiș se va face organizațiile locale di Croaţia, Serbia şi Bosnia.

“Proporțiile acestei catastrofe sunt enorme. Pentru noi e important să ajutăm sinistrații rapid, fără a ne încurca în proceduri birocratice. Familiile afectate se pot adresa direct organizațiilor locale menționate. În acest fel, toate livrările se fac centralizat, prin centre oficiale, pentru a ajunge cât mai repede la beneficiari. Suntem bucuroși că putem ajuta cu materialele noastre la fața locului, așa încât oamenii să-și poată reface locuințele și să se simtă în siguranță”, declară membri Consiliului de Conducere Tondach Gleinstätten AG.

 

Cele mai citite

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă