11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialToată lumea este în siguranţă în Ungaria, anunţă Guvernul de la Budapesta

Toată lumea este în siguranţă în Ungaria, anunţă Guvernul de la Budapesta

Autorităţile deţin controlul asupra situaţiei, iar toată lumea este în siguranţă în Ungaria, a declarat secretarul Karoly Kontrat de la Ministerul de Interne, într-o conferinţă de presă organizată de poliţie sâmbătă seara, în urma unei întâlniri cu personalul operativ al Guvernului, relatează MTI, citată de Mediafax.

Secretarul de stat a anunţat că personalul operativ a constatat că deciziile pe care le-a adoptat vineri seara târziu au fost implentate deplin de către organizaţii cu atribuţii specifice, iar traficul este “neîntrerupt” pe autostrăzile şi liniile de cale ferată din ţară.

Situaţia de la Gara Keleti din Budapesta s-a îmbunătăţit, după ce MAV a decis să reia legăturile internaţionale, a spus el.

Kontrat a anunţat că 728 de “imigranţi ilegali” au fost arestaţi în timp ce traversau frontiera din sudul ţării, sâmbătă, până la ora locală 16.30 (17.30, ora Rmâniei), numărul “imigranţilor ilegali” “opriţi de poliţie” anul acesta crescând la 167.006.

Şeful serviciului vamal din cadrul cartierului general al Poliţiei ungare Laszlo Balazs a declarat – fără să prezinte cifre – că imigranţi se deplasau în coloane în judeţele Gyor-Moson-Sopron, Fejer şi Pesta, escortaţi de poliţie.

El a anunţat că Poliţia austriacă “securizează” traficul rutier pe autostrada M1 începând de la locală 17.20 (18.20, ora României).

În prezent, la Gara Keleti se află aproximativ 600 de imigranţi, a adăugat Balazs.

Directorul pentru Afaceri privind Refugiaţii din cadrul Biroului pentru Imigraţie şi Cetăţenie Arpad Szep a declarat că 1.342 de cereri de azil au fost înregistrate sâmbătă, până la ora locală 16.00 (17.00, ora României), un număr mai mare decât vineri, a precizat el.

În centrele de recepţie se află 2.891 de imigranţi, iar în acestea situaţia este calmă, a dat el asigurări.

Răspunzând unei întrebări din partea MTI, Kontrat a confirmat declaraţia şefului de Cabinet al lui Viktor Orban, Janos Lazar, potrivit căreia furnizarea de autobuze în vederea transportării imigranţilor către Austria a fost o măsură cu caracter excepţional şi că nu se va repeta.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă