20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialToamna - iarna 2007/2008

Toamna – iarna 2007/2008

Propunerea Sepala

Acum patru-cinci ani, o tanara cocheta  isi cauta prin magazine pantoful care sa intruneasca mai multe calitati: un calapod bun, care sa arate bine, in care sa se simta bine, dintr-un anume material si intr-o anume culoare. Un pantof care sa se potriveasca cu stilul ei vestimentar. Nu l-a gasit in timpul dorit si atunci s-a hotarat sa si-l faca singura.

A inceput cu doua foi de piele si un singur calapod cu varf patrat, cu toc de 10 cm, numarul 37. A confectionat la un atelier cinci perechi de ghete pe care le-a vandut printre prieteni. Incet, incet a ajuns sa creeze un brand – Sepala. Mihaela Glavan, caci asa se numeste tanara, a pornit o afacere cu 200 de euro si un angajat. Acum are un colectiv mic, dar bine sudat, alcatuit din oameni tineri si dornici sa dea pe piata o incaltaminte de buna calitate, care sa poarte amprenta profesionalismului lor si a creativitatii Mihaelei Glavan. Spun creativitate si nu fantezie pentru ca Mihaela Glavan considera ca pentru a face lucrurile bine trebuie sa cunosti anatomia piciorului, sa lucrezi mult la prototipuri iar partea artistica nu trebuie sa fie fantezista, ci sa aiba aplicabilitate practica. Pantoful trebuie sa intruneasca toate caracteristicile tehnice ale unei constructii.

Odata cu lansarea colectiei Sepala toamna-iarna 2007/2008, Mihaela Glavan a lansat si noul brand de accesorii pentru barbati, Reconstructed Style for Men. Colectia de accesorii pentru femei, toamna-iarna 2007/2008 aduce ca noutate pantofii cu platforma si toc stiletto. Prin metodele de prelucrare – tocurile sunt nefinisate, neimbracate sau nevopsite, modalitatile uzuale de finisare fiind voit ignorate – toti pantofii din colectie au o nota comuna. Suprapunerile de piele si materiale, exagerarile volumetrice, pielea lacuita (naplacul), velurul, dar si paleta cromatica sobra, revitalizata cu accente de mov intens si verde, structureaza linia Sepala. Pantofii lady-like, cu calapod patrat in fata completeaza tonul colectiei care poarta semnatura Mihaelei Glavan.
Colectia de barbati, Reconstructed Style for Men, porneste de la reinterpretarea tiparelor clasice. Designerul realizeaza o imbinare a trecutului cu viitorul intr-o maniera destul de curajoasa, bine plasata insa in cerintele actualitatii. Colectia este realizata intr-o paleta cromatica dominant sobra, cu accente de galben si albastru (pentru un look sport), cu suprafete metalice sau lucioase si piele lacuita sidef (pentru un look futurist).
Se acorda o atentie deosebita selectiei materialelor si croiului, cu accent pe transformarea tiparelor prin deconstructii si reconstructii pana la conturarea unui stil personal.
Mihaela Glavan se joaca cu volumele exagerand uneori, foloseste suprapuneri de materiale, jocuri de dimensiuni, reinterpretari ale incaltamintei de munte, influente ale stilului military.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă