15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialTitlul, viitoarea ţintă la „U" Jolidon

Titlul, viitoarea ţintă la „U” Jolidon

Echipa clujeană de handbal feminin va participa pentru a doua oară în preliminariile Ligii Campionilor, dar vrea ca pe viitor să fie calificată direct în grupe.

 

Echipa de handbal feminin “U” Jolidon Cluj şi-a prezentat marţi cele şapte transferuri înaintea noului sezon, unul în care are drept obiectiv locurile doi-cinci. De primul loc nu poate discuta acum conducerea, încă, dar titlul nu va fi exclus din planurile echipei dacă bugetul va fi unul pe măsură în viitor. Prima condiţie pentru acest lucru este, însă, ca firma Jolidon să rămână şi mai departe lângă echipă. “Nimic nu e întâmplător în lumea aceasta.

Nici cele două titluri consecutive de vicecampioană. În opt ani de când suntem la echipă am reuşit construcţia unui anume format al performanţei, un anume mod de a gândi şi a împărtăşi un set de valori în care performanţa şi succesul, dar şi plăcerea de a juca şi fair-play-ul competiţiei să fie pe primul plan. În cei opt ani am luat locul trei, am jucat finala Challenge Cup şi de două ori locul doi, fiind vicecampioane ale României. Noi ne-am propus performanţa. Poate, în viitor, dacă se va putea asigura şi bugetul corespunzător, nu excludem nici titlul”, a declarat pentru România Liberă directorul adjunct al firmei Jolidon, Olga Stanciu.  Oficialul de la firma de lenjerie intimă a explicat şi de ce o echipă cu un buget inferior altor formaţii a reuşit să termine de două ori consecutiv pe treapta a doua a podiumului. Olga Stanciu a remarcat şi faptul că au fost formaţii în Cluj care au avut posibilităţi financiare mult mai mari, dar care, cu excepţia echipei de baschet masculin, nu s-au ridicat la aşteptările fanilor.

Linişte şi muncă

„Bugetul echipei a fost unul modest comparativ chiar cu alte echipe din Cluj. De asemenea, a fost unul dintre cele mai mici din Liga Naţională de handbal feminin. Echipele clasate sub „U” Jolidon au avut bugete sensibil mai mari. Ca să nu mai vorbim de campioana Oltchim. Totuşi, ar fi binevenit ca mediul de afaceri clujean să se apropie mai mult de aceste fete. Să vină şi alţi sponsori alături de noi. Echipa merită. Primăria, Consiliul Local şi Clubul Universitatea au susţinut performanţa fetelor. Consiliul Judeţean s-a înscris şi el pe lista susţinerii. Dar pentru performanţă la cel mai înalt nivel e nevoie de mai mulţi bani, indiferent cât de modeste ar fi jucătoarele sau oricât de bine ar fi gestionate lucrurile.

Suntem o companie căreia îi place competiţia, iar în domeniul nostru jucăm în Champions League de mult timp. Acest target l-am propus şi fetelor de la handbal, determinându-ne să rămânem alături de ele, asigurând acea continuitate şi stabilitate din toate punctele de vedere”, a mai spus directorul adjunct al Jolidonului. În opinia lui Olga Stanciu, caracterul şi determinarea a contat, până la urmă, mai mult decât bugetul. Datorită acestor elemente, „U” Jolidon a avut şi trei reprezentante la Campionatul European de Handbal Feminin de anul trecut, iar deviza formaţiei clujene, “Tac şi fac”, spune totul despre atmosfera din lotul fetelor pregătite de Gheorghe Covaciu. „Am transmis o anumită mentalitate, credinţa că se poate, iar dacă munceşti şi vrei cu adevărat, performanţa vine. Este important în CV-ul fiecărei jucătoare locul din campionat. Apoi contează şi că nu totul înseamnă bani şi imagine, că seriozitatea şi respectul faţă de competiţie, faţă de public şi suporteri, faţă de oraş şi club şi, nu în ultimul rând, faţă de propria persoană sunt mai presus de alte obiective sau stări mult mediatizate. Fetele au tăcut şi au făcut. Orice vis se poate realiza dacă vrei cu adevărat”, a concluzionat Olga Stanciu. 

Şapte dintr-o lovitură

Conducerea de la „U” Jolidon Cluj a prezentat, marţi, cele şapte jucătoare care vor forţa intrarea echipei în grupele Ligii Campionilor şi ocuparea, pentru al treilea an consecutiv, a locului doi în clasament. Astfel, Adriana Holhoş, Clara Vădineanu, Oana Bondar, Raluca Mihai şi internaţionalele de tineret Ştefania Florea, Ana Maria Măzăreanu şi Irina Ivan sunt noile eleve ale antrenorului Gheorghe Covaciu, pe care tehnicianul clujencelor speră să se bazeze cât mai mult în viitor.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă