13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialTimişorenii protestează faţă de distrugerea Casei Muhle. Monumentul istoric ajuns în proprietatea...

Timişorenii protestează faţă de distrugerea Casei Muhle. Monumentul istoric ajuns în proprietatea unui clan de rromi are acoperişul dărâmat

Aproximativ 150 de timişoreni s-au adunat, miercuri seară, în faţa Casei Muhle din Timişoara, un cunoscut imobil monument istoric, pentru a protesta faţă de distrugerea acestuia, după ce a ajuns în proprietatea unui grup de rromi, potrivit Mediafax.

Aproximativ 150 de protestatari s-au adunat, miercuri seara, în faţa Casei Muhle din Timişoara şi au aprins lumânări pe gardul proprietăţii, ei fiind împotriva distrugerii imobilului monument istoric.

Cei prezenti au purtat pancarte pe care scria “Salvaţi Casa Muhle” sau “Mi-e frig fără căciulă” (aluzie la faptul că acoperişul imobilului a fost dărâmat – n.r.).

Protestul a fost unul tăcut şi a durat aproximativ o oră, încheindu-se fără incidente.

Tot miercuri, doi consilieri locali ai PNŢCD au iniţiat un proiect de hotărâre prin care propun achiziţionarea de către municipalitate a Casei Muhle.

În luna mai a anului trecut, lucrările făcute de un clan de romi la una dintre cele mai frumoase clădiri din Timişoara, Casa Muhle, au fost sistate de autorităţile locale deoarece proprietarul a demolat acoperişul, acţiune pentru care nu exista autorizaţie.

Casa Muhle a fost construită în secolul XIX şi a aparţinut florarului Wilhelm Muhle, cel care a creat primul soi de trandafir românesc. Situată în apropierea centrului Timişoarei, casa de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 3 a fost considerată întotdeauna una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiu.

La începutul anilor 2000, clădirea monument istoric a fost cumpărată de un grup de romi, care ulterior a solicitat mai multe autorizaţii de construcţie de la Primăria Timişoara.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă