14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Mitingul de la Timișoara s-a terminat. Un participant a fost ridicat...

UPDATE. Mitingul de la Timișoara s-a terminat. Un participant a fost ridicat de poliție după ce a agresat un jurnalist. șase persoane au fost amendate

UPDATE. O persoană care participa la mitingul de la Timișoara a fost ridicată de polițiști, după ce ar fi lovit camera video a unui jurnalist, iar alți șase participanți au fost amendați, pentru adresare de injurii.

Potrivit jandarmilor, un participant la mitingul de la Timișoara a fost ridicat de oamenii legii, după ce ar fi lovit camera video a unui jurnalist de la o televiziune.

Bărbatul respectiv urmează să fie dus la Poliție, pentru audieri.

De asemenea, alte șase persoane prezente la miting au fost amendate cu câte 200 de lei, pentru adresare de injurii.

Mitingul de la Timișoara, la care au participat peste o mie de persoane, s-a încheiat la ora 20.00, așa cum era programat.

La Timișoara, peste o mie de persoane participă, sâmbătă seară, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora, printre manifestanți aflându-se și un bătrân de 93 de ani care a spus că a venit să manifesteze alături de tineri întrucât e împotriva comuniștilor care l-au bătut în 1958, informează Mediafax.

Oamenii s-au adunat, sâmbătă seară, în Piața Victoriei din Timișoara, pe platoul din fața Operei, iar unii dintre ei au steaguri tricolore, dar şi pancarte cu mesaje precum ”Revoluția continuă”, ”Solidaritate cu diaspora”, ”Mai multe cabine de vot pentru românii din diaspora”, ”Adevărul stă în picioare, minciuna la popcorn”, ”Ponta nu fura, România nu te vrea”.

De asemenea, ei scandează ”Jos comuniștii”, ”Azi în Timișoara, mâine în toată țara”, iar în Piața Victoriei a fost adusă și o cabină de vot.

Printre manifestanți se află și un bărbat în vârstă de 93 de ani, Păcuș Dumitru, care a spus că a venit să manifesteze alături de tineri pentru că e împotriva comuniștilor care l-au bătut în 1958.

În timpul protestului, oamenii au cântat ”Deșteaptă-te române”.

Mai multe echipaje ale jandarmilorse află în zonă.

Acțiuni similare au loc și la Cluj-Napoca și București.

Cele mai citite

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...
Ultima oră
Pe aceeași temă