11.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialŢigări de contrabandă în valoare de 10 miliarde de lei, capturate la...

Ţigări de contrabandă în valoare de 10 miliarde de lei, capturate la Vicov

124.370 de pachete de ţigări, în valoare estimată de procurori la un milion de lei – 10 miliarde de lei vechi, au fost depistate de poliţiştii de frontieră în zona frontierei verzi, la Vicovu de Sus n trei indivizi din grupul care trebuia să încarce marfa în două microbuze au fost prinşi după ce s-au tras asupra lor mai multe focuri de armă.

Poliţiştii de frontieră suceveni au anunţat ieri că au tras mai multe focuri de armă pentru oprirea unor contrabandişti de ţigări, reuşind să prindă trei persoane care încercau să introducă în ţară 125.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, aceasta fiind cea mai mare captură de ţigări de la frontiera suceveană.

Duminică seară, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, un grup de persoane care veneau dinspre Ucraina către două microbuze oprite în zonă, pe raza comunei Vicovu de Sus. Contrabandiştii au fost somaţi verbal, însă aceştia au încercat să fugă, astfel că poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul, reuşindu-se astfel reţinerea a trei indivizi – Gheorghe Viorel Plac, Vasile Ioan Plac şi Ilie Răzvan Cazac.

În zona unde au fost reţinuţi cei trei se aflau două microbuze înmatriculate în Marea Britanie şi Bulgaria, încărcate cu 300 de baxuri care conţineau 124.370 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi din Republica Moldova, aceasta fiind cea mai mare captură de la frontiera suceveană.

Cei trei sunt cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, a fost confiscată, iar cele două microbuze, în valoare de 16.000 lei fiecare, au fost reţinute la sediul Poliţiei de Frontieră Vicov. (N.R.)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă