5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialTichie de mărgăritar pentru liceul din Cumpăna

Tichie de mărgăritar pentru liceul din Cumpăna

Liceul Tehnologic ­”Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna este unul dintre cele mai slabe din județ. De fapt, din țară. „Performanțele“ sale sunt greu de atins, dacă luăm în considerare faptul că, cel puțin în ultimii doi ani, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost zero. În ciuda acestor rezultate, autoritățile locale nu par să ia măsuri pentru rezolvarea situației.

Dimpotrivă, în ultimele zile, acestea sunt preocupate de vizite internaționale, care cu siguranță nu îi vor face pe elevi să promoveze examenul de bacalaureat. ”O delegație de profesori din Turcia, alcătuită din prof. univ. Mahmut Hamil Nazik și prof. Tuncer Demirci, a efectuat duminică, 9 noiembrie, o vizită de documentare în județul Constanța, în vederea identificării unor noi oportunități de colaborare între unități de învățământ tehnologic din cele două țări.

Delegația străină, însoțită de doamna Bormambet Vildan, inspector de specialitate în Ministerul Educației Naționale, a fost primită de conducerea Liceului Tehnologic «Nicolae Dumitrescu» din Cumpăna și primarul localității, Mariana Gâju”, anunță primăria din localitate. În comunicat se precizează că s-au identificat ”posibilități de colaborare, axate în principal pe derularea de stagii de pregătire practică în Germania, Austria și Turcia” și că participanții au vizitat cabinetele și laboratoarele liceului cumpănean. De asemenea, primarul a invitat oaspeții să viziteze primăria și moscheea din localitate, unde etnicii turci le-au pregătit musafirilor tradiționala așure.

Au picat testul psihologic

Liceul din Cumpăna, unde învață copii de la grădiniță până în clasa a XII-a, nu are probleme numai cu promovabilitatea la bacalaureat. La începutul acestui an acesta școlar, o veste a căzut ca un șoc asupra părinților care au copii aici: mai mulți profesori nu au trecut testul psihologic. Numele profesorilor nu au fost făcute publice, iar părinții se tem că aceștia nu-și pot exercita meseria așa cum trebuie dacă au picat testele psihologice. 

Cele mai citite

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

VIDEO. O femeie din India are cel mai lung păr din lume

A fost bătut recordul mondial al celui mai lung păr din lume. O indiancă, în vârstă de 46 de ani, nu s-a mai tuns...

Deputatul Orban cere încetarea mandatului de președinte interimar la Camera Deputaților, după scandalul PSD – AUR

Deputatul Ludovic Orban, fost președinte al PNL, cere încetarea mandatului lui Alfred Simonis (PSD) în funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților. Simonis a devenit...
Ultima oră
Pe aceeași temă