15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialThierry Henry spune ca rejucarea meciului Franta-Irlanda ar fi solutia corecta

Thierry Henry spune ca rejucarea meciului Franta-Irlanda ar fi solutia corecta

Atacantul Thierry Henry a explicat intr-un comunicat ca regreta incidentul petrecut la meciul cu Irlanda, cand s-a folosit de mana la golul echipei sale, si precizeaza ca nu s-ar opune unei rejucari, dar el nu poate decide nimic, informeaza Sky Sports monitorizat de NewsIn.

"Am spus-o atunci si o voi spune si acum: am atins mingea cu mana. Nu sunt un trisor si nu am fost niciodata. A fost reactie instinctiva in fata unei mingi care venea foarte rapid intr-un careu aglomerat. Ca fotbalist nu ai luxul televiziunii pentru a incetini balonul de 100 de ori si sa iei o decizie constienta", a afirmat Thierry Henry.

Atacantul a adaugat ca este usor sa fie criticat dupa ce toata lumea a vazut reluarea fazei respective. "Nu am negat niciodata ca nu am controlat balonul cu mana. Am recunoscut acest lucru in fata jucatorilor irlandezi, a arbitrului si a presei. Ma simt rusinat pentru modul in care am castigat, imi pare foarte rau pentru irlandezi, care meritau sa fie la turneul final. Sigur ca solutia corecta este ca meciul sa fie rejucat, dar eu nu am niciun control. Singurul lucru pe care pot sa-l fac este acela sa recunosc faptul ca m-am ajutat de mana pentru a pasa la gol", a adaugat fotbalistul francez.

Vicecampioana mondiala a obtinut calificarea la turneul final din 2010, dupa ce a remizat, miercuri, pe teren propriu, cu Irlanda, scor 1-1, dupa prelungiri, in mansa secunda a barajului. Irlandezii au marcat prin Robbie Keane (32) si au dus meciul in prelungiri. William Gallas a punctat in minutul 103 si a adus calificarea pentru reprezentativa lui Domenech.

La faza golului, Thierry Henry, cel care a pasat decisiv pentru Gallas, a atins mingea cu mana inainte sa trimita balonul in fata portii, dar arbitrul nu a dictat nimic. In prima mansa a barajului, disputata, sambata trecuta, la Dublin, fosta adversara a Romaniei din preliminariile CM 2010 a invins cu scorul de 1-0.

Federatia Internationala de Fotbal a anuntat, vineri, ca meciul dintre Franta si Irlanda nu se va rejuca, deoarece deciziile arbitrului in timpul unei partide sunt finale.

Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă