14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialTeroristul din Boston riscă pedeapsa cu moartea, după ce a fost găsit...

Teroristul din Boston riscă pedeapsa cu moartea, după ce a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare

Teroristul din Boston Djokar Țarnaev riscă pedeapsa cu moartea, după ce jurații l-au găsit vinovat pentru toate cele 30 de capete de acuzare, relatează Digi 24. 

Astfel, după  11 ore de deliberări, juraţii americani, şapte femei şi cinci bărbaţi, au ajuns la un verdict în procesul lui Djokar Ţarnaev, unul dintre autorii atentatului de la Boston, de acum doi ani. CNN a anunţat că teroristul de origine cecenă a fost găsit vinovat pentru toate cele 30 de capete de acuzare, iar pentru 17 dintre ele poate răspunde cu viaţa.

Citește și: ATENTATUL din BOSTON: DETALII IMPORTANTE au ieşit la iveală

Judecătorul a amânat însă pronunţarea sentinţei, iar presa americană subliniază că avocaţii lui Ţarnaev au dreptul să facă apel. Atentatul din Boston a fost cel mai grav de pe teritoriul Statelor Unite, după cele din 11 septembrie 2001.

Atentatul din Boston a avut loc pe 15 aprilie 2013, la finalul maratonului anual în acest oraș. Atacatorii erau doi fraţi de origine cecenă: Djokar şi Tamerlan Ţarnaev. Ei fabricaseră bombe artizanale, în oale sub presiune, pe care le-au amplasat în apropierea liniei de sosire. Explozia bombelor artificiale a provocat moartea a trei oameni, inclusiv a unui copil de 8 ani, şi rănirea altor 264.

Citește și: Atentatul din Boston. Johar Ţarnaev: o RĂZBUNARE pe SUA pentru atacuri împotriva musulmanilor

Potrivit anchetatorilor FBI, fraţii Ţarnaev au comis atentatul motivaţi de credinţa lor islamistă radicală, deși nu aveau legături cu nicio organizaţie teroristă cunoscută. Ei au învăţat să fabrice bombe dintr-o revistă on-line a susţinătorilor Al-Qaida din Yemen. 

Cele mai citite

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă