27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialTERORIŞTI afgani, PRINŞI pe teritoriul României

TERORIŞTI afgani, PRINŞI pe teritoriul României

Doi terorişti afgani au fost prinşi în România şi urmează să fie expulzaţi, după ce SRI i-a monitorizat de când au intrat pe teritoriul românesc, în 2011, prin mijloace ilegale, potrivit România TV.

Cei doi încercau să pună bazele, în ţara noastră, a unor puncte de sprijin pentru terorişti aflaţi în România şi în alte state cu trupe în Afganistan.

”Este vorba despre doi cetăţeni afgani intraţi în 2011 în ţara noastră prin reţele ilegale. Au solicitat statut de refugiat, dar au fost monitorizaţi de SRI, iar acum câteva zile au fost declaraţi indezirabili de Curtea de Apel Bucureşti. Astfel de situaţii sunt cumva curente, România este o ţară expusă fenomenului terorist”, a declarat purtătorul de cuvânt SRI, Marius Bercaru, citat de rtv.net.

Ameninţările şeicului Omar Bakri

La începutul lunii, Şeicul Omar Bakri, unul dintre liderii militanţi islamişti, declara că România, alături de Bulgaria, este o ţintă legitimă a atacurilor teroriste, argumentul fiind acela că cele două state participă cu trupe la războiul din Afganistan.

“Dar din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă”, a spus şeicul Omar Bakri.

 

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă