8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTeren de beach-volley

Teren de beach-volley

Noua construcţie, pe care se va putea juca fotbal şi volei, va fi amenajată în locul terenului de minigolf din Parcul Municipal.

Dacă zălăuanii nu pot merge la nisip, vine nisipul la ei. Pe această idee au marşat reprezentanţii Consiliului Local, care au hotărât să construiască un teren de nisip chiar în Parcul Municipal. Pentru efectuarea lucrărilor necesare amenajării acestui spaţiu, care va lua locul terenului de golf, şi modernizarea terenului multifuncţional, consilierii locali au alocat de la bugetul Zalăului 41.200 de lei. Autorităţile sunt convinse că viitorul amplasament va reprezenta o adevărată atracţie pentru tinerii zălăuani, mai ales în condiţiile în care oraşul pune la dispoziţia tineretului foarte puţine spaţii de agrement. Mai mult, oficialităţile se aşteaptă ca terenul să fie folosit de către componenţii echipei de volei Remat Zalău, campioana României.

De altfel, ideea amenajării unui teren de beach-volley în parcul central vine şi ca urmare a performanţelor obţinute de voleibaliştii zălăuani, concretizate nu doar în numărul mare de sportivi promovaţi în loturile naţionale ale României de juniori şi seniori, cât şi în rezultatele obţinute: locul I seniori masculin, locul III juniori 1 masculin, locul IV juniori 2 masculin. „Voleiul nu este doar un sport cu tradiţie în judeţ, ci şi unul cu rezultate deosebite. Remat Zalău, campioana României la volei masculin, ar putea folosi acest teren pentru antrenament, ştiindu-se că antrenamentele pe nisip sunt foarte bune pentru voleibalişti. În plus, constatăm că tot mai mulţi tineri din Zalău sunt interesaţi de practicarea acestui sport”, a declarat primarul Radu Căpîlnaşiu.

Decizia construirii terenului de nisip vine în condiţiile în care cel de golf, care va face loc celui de nisip, a avut încasări sub cheltuielile de funcţionare. 

 

Turneu de circuit naţional

Viitorul teren va găzdui şi competiţii de profil. Prima de acest fel, Turneul Open masculin de volei pe plajă, va avea loc în perioada 28 iulie-1 august, în organizarea Federaţiei Române de Volei, în colaborare cu Primăria Zalău. „Datorită dezvoltării continue a voleiului de plajă, vă anunţăm că turneul de la Zalău a fost introdus în circuitul naţional. De asemenea, ţinând cont de tradiţia şi performanţele voleiului de sală, vom considera Zalăul un centru important de pregătire pentru voleiul de plajă”, se arată într-o adresă a FR Volei remisă Primăriei Zalău.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă