15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialTeodorovici spune că Parlamentul va vota proiectul privind plata defalcată a TVA...

Teodorovici spune că Parlamentul va vota proiectul privind plata defalcată a TVA propus de Guvern

Eugen Teodorovici a declarat, marți, că proiectul de ordonanţă privind plata defalcată a TVA va fi votat de Parlament în forma propusă de Guvern.

El a mai spus că va continua să susțină măsura de eliminare a accizei pe carburant însă nu găseşte 'argumente logice' pentru un nou mecanism privind plata TVA.

Întrebat dacă va susţine în continuare eliminarea accizei pe carburant, în ciuda deciziei Consiliului Executiv Naţional al PSD, Teodorovici a spus că această este abordarea să şi nu sunt argumente pentru a-şi schimbă opinia.

”Aceasta este abordarea mea, modul în care mi-am desfăşurat activitatea în Guvern, în Parlament şi (…) nu am argumente logice să susţin un mecanism nou vizavi de split TVA. Este poate o alternativă taxarea inversă care se practică la nivel european, care (…) elimină problema de colectare. Sunt soluţii care pot fi discutate şi aplicate”, a susţinut Teodorovici, la finalul şedinţei de grup a senatorilor PSD.

Fostul ministru de Finanţe a mai spus că în şedinţa de grup nu s-a discutat despre schimbarea să din funcţia de preşedinte al Comisiei de buget-finanţe a Senatului.

La sfârşitul lunii trecute, Comisia de buget din Senat, condusă de senatorul Eugen Teodorivici, a stârnit surpriză după ce a voatat eliminarea supraaccizei la carburant din textul Ordonanţei de Guvern. Tot atunci, Comisia a votat modificarea ordonanţei privind TVA Split, la propunerea senatorilor PSD, aşa încât plata defalcată a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat şi firmele aflate în relaţii contractuale cu statul.

Deciziile au atras intervenţia şefului PSD, Liviu Dragnea, care l-a ameninţat pe Teodorovici că va pierde şefia Comisiei.

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă