26.5 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialTeodorovici spune că Parlamentul va vota proiectul privind plata defalcată a TVA...

Teodorovici spune că Parlamentul va vota proiectul privind plata defalcată a TVA propus de Guvern

Eugen Teodorovici a declarat, marți, că proiectul de ordonanţă privind plata defalcată a TVA va fi votat de Parlament în forma propusă de Guvern.

El a mai spus că va continua să susțină măsura de eliminare a accizei pe carburant însă nu găseşte 'argumente logice' pentru un nou mecanism privind plata TVA.

Întrebat dacă va susţine în continuare eliminarea accizei pe carburant, în ciuda deciziei Consiliului Executiv Naţional al PSD, Teodorovici a spus că această este abordarea să şi nu sunt argumente pentru a-şi schimbă opinia.

”Aceasta este abordarea mea, modul în care mi-am desfăşurat activitatea în Guvern, în Parlament şi (…) nu am argumente logice să susţin un mecanism nou vizavi de split TVA. Este poate o alternativă taxarea inversă care se practică la nivel european, care (…) elimină problema de colectare. Sunt soluţii care pot fi discutate şi aplicate”, a susţinut Teodorovici, la finalul şedinţei de grup a senatorilor PSD.

Fostul ministru de Finanţe a mai spus că în şedinţa de grup nu s-a discutat despre schimbarea să din funcţia de preşedinte al Comisiei de buget-finanţe a Senatului.

La sfârşitul lunii trecute, Comisia de buget din Senat, condusă de senatorul Eugen Teodorivici, a stârnit surpriză după ce a voatat eliminarea supraaccizei la carburant din textul Ordonanţei de Guvern. Tot atunci, Comisia a votat modificarea ordonanţei privind TVA Split, la propunerea senatorilor PSD, aşa încât plata defalcată a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat şi firmele aflate în relaţii contractuale cu statul.

Deciziile au atras intervenţia şefului PSD, Liviu Dragnea, care l-a ameninţat pe Teodorovici că va pierde şefia Comisiei.

Cele mai citite

Cum îți poți îmbunătăți aspectul tenului rapid, acasă?

Femeile care își doresc un ten cu aspect vizibil îmbunătățit, pot recurge la un tratament facial de microneedling acasă. Asta nu este ceva foarte...
00:01:47

Pelosi: „Nu vom permite Chinei să izoleze Taiwanul”

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, este fermă și spune că nu va permite Chinei să izoleze Taiwanul. Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi,...

În cazul unui dezastru la centrala de la Zaporojie, țările puternic afectate ar fi Republica Moldova și România

Din orașul Zaporojie, aflat în sudul Ucrainei, până la București sunt, în linie dreaptă, mai puțin de 800 de kilometri, deci cam tot atâți...
Ultima oră
Pe aceeași temă