22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialTenisul românesc, condus de un constănţean

Tenisul românesc, condus de un constănţean

Oficialii au decis ca soarta sportului alb autohton să fie, în următorii patru ani, în mâinile constănţeanului George Cosac.

 George Cosac a fost ales preşedintele Federaţiei Române de Tenis FRT după ce a câştigat alegerile în faţa mult contestatei Ruxandra Dragomir. Vicepreşedinte al FRT în ultimii doi ani, Cosac a câştigat alegerile cu 124 de voturi, Dragomir obţinând doar 84.

Constănţeanul a declarat că lupta a fost una „dură” şi „plină de fair-play”. Principalul obiectiv al lui Cosac este readucerea alături de tenisul românesc a tuturor celor care pot pune umărul la refacerea acestui sport. „Ruxandra Dragomir ştie să piardă şi sunt convins că va veni alături de noi. Toţi oamenii de valoare vor face parte din consiliul de conducere al FRT. Obiectivul nostru este să refacem tenisul românesc şi să îl readucem acolo unde îi este locul”, a declarat Cosac după ce a fost ales în fruntea tenisului românesc.

Noul preşedinte al FRT se bucură şi de susţinerea lui Ion Ţiriac, care, totuşi, şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte onorific al FRT. „Cosac ştie perfect ce este aia balanţă contabilă şi organizare. Este important pentru el să îşi apropie oamenii necesari pentru a-şi forma o echipă de conducere puternică”, a spus Ţiriac.

George Cosac, în vârstă de 44 de ani, ocupa până acum funcţia de vicepreşedinte FRT. Cosac a făcut parte aproape zece ani din echipa de Cupa Davis a României şi a câştigat în carieră peste 30 titluri de campion naţional la simplu, dublu, dublu mixt şi pe echipe. Noul preşedinte al FRT a adus alături de Dinu Pescariu cel mai bun rezultat din istoria tenisului românesc la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, când a ajuns până în sferturile de finală ale probei de dublu. Mandatul lui George Cosac se întinde pe următorii patru ani.   

Revine Pavel?

Una dintre marile probleme ale FRT este funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis. A fost un scandal imens când Andrei Pavel a fost înlăturat de la cârma primei reprezentative de către Ruxandra Dragomir. Odată venit la cârma federaţiei, Cosac, constănţean şi el, poate înlesni revenirea lui Pavel la conducerea echipei de Cupa Davis. O astfel de decizie se impune deoarece Pavel a fost şi este susţinut de toţi jucători din lotul României.

 

Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă