11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTenismenii români şi-au luat adio de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Tenismenii români şi-au luat adio de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy

Turneul de tenis BRD Năstase-Ţiriac Trophy se apropie de final iar în cursa pentru câştigarea unuia dintre cele mai importante trofee de tenis din regiune nu a mai rămas niciun român. Nume precum Victor Hănescu, Victor Crivoi, Adrian Ungur, Marius Copil sau Horia Tecău au ieşit din competiţie principalii favoriţi la titlu fiind argentinianul Juan Ignacio Chela şi germanul Florian Mayer.

În primul tur al turneului de tenis ajuns deja la cea de a 19-a ediţie au luat startul patru români, în timp ce la dublu aveam şanse la câştigarea turneului prin perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt.

Cel mai mare eşec rămâne fără îndoială eliminarea lui Tecău în meciul pe care l-a disputat vineri alături de coechipierul său împotriva dublei Jordan Kerr (Australia)/Travis Parrott (SUA). Într-un meci început ieri şi finalizat abia azi, din cauza luminozităţii reduse de pe terenul numărul 2, Tecau/Lindstedt au fost învinşi cu 3-6, 6-2, 10-5.

La simplu, în prima rundă, s-au întâlnit Marius Copil şi Victor Crivoi, ambii cotaţi cu şanse foarte mici. Câştigătorul, Marius Copil, nu a reuşit însă să treacă şi de cel de-al doilea tur, acolo unde l-a întâlnit pe mult mai titratul jucător Pablo Andujar, revelaţia ediţiei trecute. Jocul lui Copil a fost insuficient la mai multe capitole, cu toate că Andujar a făcut destule greşeli spre finalul meciului.

Adrian Ungur însă a dezamăgit publicul de la Bucureşti când, ajuns în cel de-al doilea tur, a cedat în faţa tânărului brazilian Joao Souza, cel care a produs marea surpriză: eliminarea fostului număr 5 mondial, Tommy Robredo. Ungur a dominat meciul în primul set şi chiar şi în cea de a doua jumătate a meciului, însă forţa de revenire a lui Souza s-a dovedit a fi mult mai puternică decât psihicul românului. Ungur a pierdut meciul după nu mai puţin de patru mingi de meci ratate.

În aceste condiţii România trebuie să se mulţumească în continuare cu o singură finală de tenis disputată la Bucureşti, în care să fi avut acces şi un român, cea din 2007 în care Hănescu pierdea în faţa lui Gilles Simone.

Final de turneu imprevizibil

Juan Ignacio Chela, câştigătorul ediţiei precedente îl va înfrunta vineri pe Andreas Seppi, fost număr 27 mondial, care declara la începutul turneului că ar vrea să intre din nou în top 30. Nici următorul meci nu ar fi unul simplu pentru Chela dacă va câştiga azi, când cel mai probabil îl va întâlni pe Pablo Andujar, ceea ce ar putea fi un bonus pentru publicul de la Bucureşti – reeditarea finalei de anul trecut.

În aceste condiţii rămâne de văzut dacă finala va fi una clasică între primii doi clasaţi, germanul Florian Mayer (numărul 24 în clasamentul ATP), care nu pare să aibă probleme în drumul său spre marea finală şi Juan Ignacio Chela (numărul 23), câştigătorul ediţiei precedente.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă