25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialTENIS. Simona Halep se pregătește pentru turneul de Wuhan unde va face...

TENIS. Simona Halep se pregătește pentru turneul de Wuhan unde va face pereche la dublu cu Jelena Ostapenko

Cea mai bine clasată sportivă în tenisul feminin românesc Simona Halep se pregătește inclusiv de la ora 4  dimineața ora României totul pentru a-și intra în ritm pentru competiția care va începe de astăzi la Wuhan.

Simona Halep, locul 5 WTA, va evolua la Wuhan la simplu, dar și în proba de dublu, unde va face echipa cu letona Jelena Ostapenko, cele două intrând pe tablou după ce au primit un wild card. 

Romania va mai fi reprezentată în proba de dublu de Irina-Camelia Begu, care va juca alături de Laura Siegemund (Germania).

În varsta de 19 ani, Ostapenko ocupă locul 124 in ierarhia de dublu, în timp ce Halep este pe locul 125. Halep și Ostapenko le vor întâlni în primul tur pe favoritele numarul 5, americanca Bethanie Mattek-Sands și cehoaica Lucie Safarova.

Simona Halep a evoluat ultima dată la dublu în luna iulie, alături de Monica Niculescu. Cele două au ajuns până în finala competiției de la Montreal.

Și la Wuhan, Halep trebuia să facă echipa cu Niculescu, dar jucatoarea originară din Slatina s-a retras din această competiție după ce a ajuns până în finala turneului de la Tokyo. Niculescu a pierdut în fata sportivei Lara Arruabarrena, scor 6-0, 2-6, 6-0.

Adversarele din primul tur, proba de dublu:

Simona Halep (125 WTA la dublu) / Jelena Ostapenko (Letonia, 124 WTA) – Bethanie Mattek-Sands (SUA, 6 WTA) / Lucie Safarova (Cehia, 16 WTA)

Irina Begu (58 WTA la dublu) / Laura Siegemund (Germania, 70 WTA) – Christina McHale (SUA, 66 WTA) / Shuai Peng (China, 120 WTA).

La simplu, Simona Halep, cap de serie numarul 4 si locul 5 WTA, va intra direct în turul al doilea al turneului, iar în această fază ar putea să o întâlnească chiar pe Irina-Camelia Begu, poziția a 23- a în ierarhia mondială, care va juca în primul tur cu Elizaveta Kulichkova (Rusia, 125 WTA).

Cele mai citite

Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și a lui Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de...

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 16 aprilie 2024, ministrului justiției, doamna Alina-Ștefania Gorghiu, cererile de urmărire penală astfel cum au fost...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă