19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTendințe în amenajările de interior cu plăci ceramice – Noutăți de la...

Tendințe în amenajările de interior cu plăci ceramice – Noutăți de la CERSAIE 2016

Ediția de anul acesta a târgului CERSAIE  de la Bologna a avut loc între 26-30 septembrie și a atras peste 900 de expozanți și 106.000 de vizitatori din toată lumea şi a punctat  noile tendințe în gresie, faianță și obiecte sanitare. O echipă de la DELTA STUDIO a fost ca deobicei prezentă la aceast eveniment de top iar din cadrul acesteia Alexandra Zaiţ ne-a relatat cele mai proaspete tendinţe cu exemple din noile colecţii lansate de către marile companii producătoare italieneşti şi spaniole. Este de remarcat că noile colecții lansate la Cersaie 2016 vor fi disponibile în curând în showroom-urile Delta Studio.

Ca idee principală  au fost  consacrate trendurile lansate în anii trecuți, cu inovații de ordin tehnologic, şi anume,  plăci cu aspect de lemn învechit, plăci cu aspect de piatră naturală (mai ales marmură, granit și ardezie), cărămidă, plăci ceramice cu model imprimat (exemplu: Deco River prezentată de Porcelanosa ), plăci în stil patchwork şi plăci având inspiraţie din materiale textile. Continuă preferința pentru plăci în formate supradimensionate (de exemplu, 320 x 150 mm), cu grosime redusă (6 mm cum este cazul plăcilor ceramice  XLight de la Urbatek, Porcelanosa), potrivite în special pentru proiecte publice.

Aspectul de piatră naturală

Inspiraţia de piatră naturală mată, în nuanțe plăcute oferă deseori o alură plină de personalitate interioarelor, prin finisaje  moderne  și minimaliste (Maku de la FAP) în timp ce elementele pot fi combinate în moduri diferite (Colecția Elements de la Ceramiche Keope).

 Aspectul  de marmură  se remarcă prin varietatea de culori, disponibile în finisaje unice care evocă esența marmurei, folosită în arhitectură din cele mai vechi timpuri.  În unele cazuri, plăcile  se pretează pentru pereți, pardoseală dar și blaturi pentru bucătărie, baie sau baruri.  În alte cazuri, cum este noua serie Cosmos de la Venis Porcelanosa, plăcile integrează incrustații fine cu un efect mat, iar tonurile gri de la suprafață sunt o reminiscență a metalelor din componența rocilor. 

Aspectul de lemn

Colecţiile de parchet ceramic pot avea un aspect de lemn natur, călduros sau patinat (Manhattan de la Porcelanosa),  de lemn învechit, pictat și scorojit de trecerea timpului (Colecția Retro de la Natucer), fiind  disponibile în diverse nuanțe şi  în multiple formate (hexagoane – Retro, pătrate,  paralelograme, etc) şi pentru diverse  stiluri (scandinav – Manhattan, retro,minimalist,  etc.).

Plăci ceramice cu aspect de cărămidă

Brik de la Ceramiche Keope este o colecție cu aluzii la peisajele post industriale din marile orașe. Este o colecție de gresie și faianță cu aspect și format standard de cărămidă. Disponibilă în 6 culori foarte diferite ca nuanță, denumite Cotto Dark, Cotto Light, Brik Moov Moka, Brik Back Anthracite, Brik Back Grey și Brik Moov Ivory, toate cu finisaj mat, oferă posibilitatea de a crea ambiente rezidențiale și publice cu un aspect vintage dar totodată contemporan.

Integra de la Saloni este o colecție ce reunește o varietate de formate, finisaje și texturi. Plăcile au un design contemporan și o textură variată, fiind rezultatul inovațiilor din domeniul fabricării plăcilor ceramice.

Colecția Elements de la Ceramiche Keope este un proiect inovator inspirat de elemente din natură, ce pot fi combinate în 40 de moduri diferite. Colecția este extinsă cu 60 de elemente de decor, cu dimensiuni și formate variabile, de la 25×21.6 cm la 120x240cm.

Maku de la FAP este o colecție inspirată de piatra naturală mată, în nuanțe plăcute ce oferă o alură plină de personalitate interioarelor, prin finisajul modern și minimalist.

Manhattan de la Porcelanosa este o nouă colecție de parchet ceramic care se inspiră din stilul scandinav. Plăcile au un aspect retro și călduros și sunt disponibile în nuanțele Silver, Natural, Colonial, Cognac și Maple, în multiple formate.

Colecția Retro de la Natucer este o colecție de plăci cu aspect de lemn patinat. Este o colecție cu aspect de lemn învechit, pictat și scorojit de trecerea timpului. Formele alese sunt hexagoane, pătrate și paralelograme, Natucer fiind o companie inovatoare care aduce mereu noutatea prin colecțiile sale.

Plăci ceramice cu model imprimat

Faianța Deco River prezentată de Porcelanosa cucerește prin modelul patchwork, cu alură retro.

Inspirații textile

Parteneriatul dintre Diesel Living și Iris Ceramica a dat naștere unei colecții suprinzătoare și eclectice. Între resursele explorate de cele două branduri se află și materialele textile folosite în industria militară. Colecția CAMP reproduce pânza de sac și prelata de cort în limbaj ceramic, rezultatul fiind de-a dreptul impresionant.

Cele mai citite

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă