12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTemplul Coral, reabilitat cu bani de la Guvern

Templul Coral, reabilitat cu bani de la Guvern

Comunitatea evreiască din Tulcea a inaugurat,vineri, investiția referitoare la reabilitarea Templului Coral (sinagoga) de pe strada Babadag din municipiu.

Ceremonia a început cu dezvelirea plăcilor de marmură, în cinstea celor care au contribuit la renovarea sinagogii și un serviciu religios săvârșit de rabinul Rafael Shaffer și de prim-cantorul Iosef Adler.

Cei prezenți la eveniment au vorbit despre importanța acestei investiții pentru promovarea istoriei nord-dobrogene și pentru viața culturală din această zonă a României.

„Reabilitarea unei clădiri de patrimoniu aduce un plus de valoare județului nostru și demonstrează, încă o dată, faptul că suntem conștienți de valorile noastre și suntem capabili să evidențiem una dintre caracteristicile definitorii pentru nordul Dobrogei: multiculturalitatea acestui complex etnic.

Templul Coral, construit în urmă cu peste un secol, este una dintre puținele clădiri care s-au păstrat din fostul cartier evreiesc”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat.

După ceremonial, a avut loc un program artistic dedicat inaugurării Templului Israelit, la Teatrul Jean Bart din Municipiul Tulcea.

Sâmbătă, de la 11.00, la Sala „Mihail Kogălniceanu” a Consiliului Județean, a avut loc lansarea cărții „Romanul unui Evreu”, de Carol Feldman, urmată de simpozionul „Evreii din Dobrogea de Nord”.  

Cele mai citite

Trupa Roxette are o nouă solistă. Per Gessle o confirmă pe Lena Philipsson ca fiind noua cântăreață a trupei

Lena Philipsson va fi noua solistă a trupei Roxette. Per Gessle a confirmat-o pe Lena în urma decesului co-fondatoarei Marie Fredrikkson în 2019. Conform informațiilor...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...
Ultima oră
Pe aceeași temă