15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCNN va utiliza drone în scopuri jurnalistice

CNN va utiliza drone în scopuri jurnalistice

Televiziunea americană CNN a încheiat marți, acordul cu Agenţia federală pentru aviaţie (FAA) care îi va permite să utilizeze drone pentru acoperirea mediatică a unor evenimente pe teritoriul SUA, potrivit Mediafax.

Folosirea în regim privat a acestor micuţe aeronave fără pilot (utilizate iniţial în scopuri militare), care permit realizarea unor imagini şi recoltarea de informaţii, era până acum aproape interzisă în SUA, cu excepția zborurilor de joasă altitudine (mai puţin de 122 de metri, departe de aeroporturi).

"Obiectivul nostru este de a obţine echipamente superioare" faţă de cele care există în prezent în sectorul civil şi "de a face ordine printre opţiunile care ni se oferă, pentru a produce un videojurnalism de calitate, utilizând o întreagă gamă de UAV (Unmanned Aerial Vehicle/ Vehicul aerian fără pilot, n.r.) şi de camere video", a declarat  unul dintre managerii postului CNN, David Vigilante.

Testarea dronelor se va face în colaborare cu Georgia Tech Research Institute, precizează acelaşi acord.

Administratorul FAA, Michael Huerta, speră ca acest acord să contribuie  "la integrarea în condiţii de siguranţă a unor instrumente fără pilot de recoltare a informaţiilor" din spaţiul aerian american, el a adaugat că "aeronavele fără pilot reprezintă o oportunitate majoră pentru companiile media".

În prezent, sunt exceptate de la interdicţia formulată de FAA doar câteva companii specializate (în supraveghere aeriană, monitorizare a siturilor de contrucţii şi a acţiunilor de stingere a incendiilor produse în exploatările de gaze naturale) şi companiile de producţie a imaginilor.

Unul dintre cele mai mari obstacole din calea autorizării dronelor în sectorul civil se referă la temerile ce vizează riscul crescut de producere a unor coliziuni aeriene. 

Cele mai citite

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă