19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTelefoane mobile Dual SIM

Telefoane mobile Dual SIM

De productie coreeana sau chinezeasca, aceste produse se pare ca sunt foarte solicitate de romani, din moment ce exista site-uri care au anuntat ca au epuizat stocurile dar doritorii se pot inscrie pe liste de asteptare, alta transa de aparate urmand a fi disponibila in primele zile ale lunii august.
Pana atunci, discutiile intre cei care au apucat sa se bucure de facilitatile acestor produse si cei care tanjesc sau vor doar sa stie cum se comporta aceste telefoane anima forumurile. Aproape toti au o dilema: producatorii nu au un nume consacrat – cel putin pentru noi, in Europa, in schimb pretul telefoanelor si dotarile tehnice de ultima generatie sunt extrem de tentante.

In acest sens trebuie spus ca cele mai multe modele au semnatura CECT Telecom, care este de fapt producatorul numarul 1 in China de telefoane GSM. si, oricum, mai toata lumea stie ca tot aici sunt produse majoritatea aparatelor sub branduri faimoase. Distribuitorii din piata spun insa ca nici un brand occidental faimos, ca Nokia sau Sony Ericsson, nu ar adopta o asemenea solutie tehnica, pentru simplul motiv ca le-ar injumatati vanzarile de telefoane.
Pot fi insa o solutie foarte buna pentru cei care utilizeaza constant doua retele GSM, fie pentru a avea certitudinea ca vor avea semnal acolo unde una dintre retele nu are, dar are cealalta, fie pentru ca doresc sa aiba posibilitatea de a comuta automat pe linia cea mai avantajoasa la un moment dat, in functie de tarif. si, in mod evident, ori nu-si pot permite doua telefoane, ori sunt mai comozi din fire.

Din punct de vedere tehnic, modelele vehiculate in piata sunt adevarate bijuterii. In primul rand, pentru a suporta doua cartele SIM active simultan, un astfel de aparat are incorporate doua transmitatoare GSM, doua receptoare si doua antene. Majoritatea sunt de tip PDA, dar sunt si veritabile playere MPEG4 si cititoare E-book. Au ecrane mari de 2,6" (6,6 cm) pana la 3", cu 262.000 de culori si functii touch screen, ingloband toate functiile business, dar si multimedia dorite: comunicatii prin port Bluetooth, GPRS clasa 10, MMS, WAP (2.0 edition), suport apelare cu IP, precum si camera foto QVGA de la 1.3MP, MP player, MP4 Video player. Pot fi utilizate si ca webcam.
Memoria interna poate fi extinsa cu carduri Micro SD in slot T-flash, iar unii distribuitori ofera cate doua baterii – una se monteaza in telefon, iar cealalta se pastreaza de rezerva pentru calatoriile lungi.
Preturile se incadreaza, in general, intre 500 si 850 RON.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă