11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTeheranul şi AIEA vor continua negocierile, anunţă un oficial iranian

Teheranul şi AIEA vor continua negocierile, anunţă un oficial iranian

Iranul şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), o echipă din cadrul căreia se afla marţi în Iran, vor continua negocierile în viitor, a declarat reprezentantul iranian la această organizaţie Ali Asghar Soltanieh, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Cea de a doua rundă a discuţiilor între Iran şi AIEA asupra cooprării bilaterale s-a încheiat acum o oră, la Teheran”, a declarat Soltanieh, citat de agenţia Isna.

“Aceste negocieri vor continua în viitor”, a adăugat oficialul, care se află în prezent în ţara sa.

Cea de a “doua rundă de negocieri a vizat cooperarea şi înţelegerea reciprocă între Iran şi AIEA”, a continuat el, calificând negocierile desfăşurate luni şi marţi ca “intense”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe Ramin Mehmanparast declara anterior că ţara sa este pregătită să poarte negocieri asupra programului său nuclear cu marile puteri, apreciind totodată că nu există “chestiuni negociabile” cu privire la acest subiect.

Iranul a acceptat săptămâna trecută o propunere a grupului 5+1, alcătuit din Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania, de reluare a negocierilor centrate asupra programului său nuclear controversat, suspectat de comunitatea internaţională că are obiective militare.

Teheranul afirmă că programul său nuclear este strict civil.

Până acum, autorităţile iraniene au refuzat negocieri concentrate asupra programului său nuclear, propunând în schimb negocieri globale asupra problemelor de securitate în Orientul Mijlociu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă