19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecial“Te iubesc”. Cele mai ROMANTICE şi cele mai ABERANTE mărci înregistrate în...

“Te iubesc”. Cele mai ROMANTICE şi cele mai ABERANTE mărci înregistrate în România

„Te iubesc” şi “Româncele sunt frumoase” sunt două mărci înregistrate în România în anul 2015.

Numele mărcii este esenţial pentru succesul unei afaceri. De aceea, investitorii români fac risipă de imaginaţie când este vorba să-şi aleagă şi să-şi breveteze numele unei mărci.

O listă a celor mai neobişuite nume de mărci a fost realizată de grupul KeysFin, care elaborează analize asupra fenomenului economic românesc.

Pe baza celor două ipoteze enunţate mai sus se trece la fapte. Persoanele mai timide pot utiliza şi “Te iubesc SOFT & FRUITY limited edition Roşu demidulce”. Urmează “Pupicul de noapte bună”, “Lingerie show party”, “Miss Tanga Black Sea” şi “Miss Bikini Fitness & Culturism”. În final se ajunge “La Poarta Raiului” sau în “Al 9-lea Cer”.

Pentru ziua următoare se dau sugestii culinare:  “Ospăţul zeilor”, “Eden Juice”,  “Şcoala legumelor” şi “Plăceri răcoritoare”, deşi există riscul unei replici tăioase: “Mama mea găteşte mai bine”.

Iată şi rezolvarea situaţiei: “O mărit pe mama soacră”.

Nume de mărci cu impact la export ar putea fi “Dracoola” şi “Produs în ţara lui Ştefan cel Mare”.

Strict pe partea economică, se propun titulaturi cum ar fi “Bugetarii Veseli”, “Revoluţia preţurilor”, “Preţ inegalabil”, “Cu ochii-n preţ”, “Noaptea reducerilor”, “Devoratorii de preţuri” şi “Black Friday in fiecare zi”.

Calitate românească, marca Dorel

Pentru domeniul construcţiilor s-ar potrivi mărci de genul “La temelia zilei de mâine”, “Specialişti în îmbinări armonioase”, “Scule Serioase” şi, evident, “Dorel”.

După serviciu, o sugestie pentru timpul liber este “Învaţă să zbori”, iar în aceste condiţii putem găsi “Noua Ordine Vibraţională”  şi ajungem la “O viaţă fericită”.

Un produs despre care nu ştim la ce serveşte, dar a fost brevetat în 2015, se numeşte “Prof. dr. Marioara Godeanu extract purificat de răşină Mumie cu castan Damar General Trading”.

Mecanismul înregistrării unor asemenea mărci este explicat de Laura Leonte, avocat specializat în proprietate intelectuală şi drepturi de autor. “Legea este foarte permisivă în ce privește categoriile de semne ce pot fi înregistrate ca marcă, astfel că paleta este mai mult decât tentantă pentru un viitor titular de marcă”, spune Laura Leonte.

“Imaginaţia românilor în materie de denumiri de mărci nu are, practic, limite, indiferent de domeniu. Faptul că se înregistrează astfel de denumiri înseamnă că există un public care rezonează la astfel de mesaje şi că sunt domenii în care aceste mărci fac diferenţa prin caracterul lor”, afirmă analiştii de la KeysFin.

Denumirile trecute în revistă sunt menţionate în “Buletinul oficial de proprietate industrială, secţiunea Mărci şi Indicaţii geografice”, publicat de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Citeşte şi: Românii şi-au pierdut INVENTIVITATEA după căderea comunismului

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bulgaria va avea avioane F-16 mai bune ca ale României și le va asigura mentenanța în țară

Bulgaria va avea avioane de luptă F-16 Block 70 și le va asigura mentenanța la o uzină din țară, fără să fie nevoită să...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Acuzații de corupție și abuz de putere

În mijlocul agitației din campania electorală din comuna Vernești, se întețește lupta pentru adevăr între cei care aspiră la putere și cei care...
Ultima oră
Pe aceeași temă