16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialTBC la un cămin de bătrâni din Rădăuţi

TBC la un cămin de bătrâni din Rădăuţi

Un focar de TBC a fost depistat într-un cămin de bătrâni din municipiul Rădăuţi, fiind înregistrate cinci cazuri de îmbolnăvire la bătrâni instituţionalizaţi în această unitate. Toţi au fost internaţi, în prezent, în Spitalul Municipal din Rădăuţi, iar DSP Suceava face o anchetă epidemiologică, informează Mediafax.

Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, la căminul de bătrâni administrat de Primăria Rădăuţi, au fost depistate cinci cazuri de îmbolnăvire de TBC, doar în rândul asistaţilor.

Primul caz a fost depistat în data de 11 noiembrie şi au fost luate primele măsuri imediat, deşi metodologia prevede că DSP poate interveni după înregistrarea a trei cazuri, a spus Zorescu.

Ea a menţionat că au fost investigaţi 47 de asistaţi şi 27 de salariaţi ai căminului de bătrâni, diagnosticul de TBC fiind confirmat în alte patru cazuri.

Cei cinci bolnavi de TBC, cu vârste cuprinse între 62 şi 97 de ani, sunt internaţi în secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Municipal Rădăuţi şi sunt sub tratament.

Ea a mai spus că în timpul anchetei epidemiologice s-au constatat condiţii improprii în căminul de bătrâni care ar putea constitui factor favorizant pentru apariţia focarului, motiv pentru care s-a recomandat Primăriei Rădăuţi mutarea temporară a asistaţilor într-o altă clădire până la remedierea condiţiilor, dar şi adoptarea măsurilor pentru dezinfecţia în focar.

“Ancheta epidemiologică va continua pentru depistarea sursei de infectare”, a declarat Zorescu care nu a exclus să mai apară şi alte cazuri.

Ea a subliniat că DSP Suceava a luat măsurile specifice în astfel de cazuri şi a aprovizionat căminul cu substanţe dezinfectante.

“Ceea ce a ţinut de DSP s-a făcut, dar trebuie acţionat şi pe partea socială pentru îmbunătăţirea condiţiilor din cămin”, a mai spus Zorescu.

Cele mai citite

Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: Legea care a declarat 10 Mai ca Ziua Independenței Naționale a îndreptat o gravă mistificare istorică

Primăria municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești au organizat ceremoniile dedicate Zilei Independenței Naționale a României, care s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor, primul monument din...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă