11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTaximetrişti, implicaţi în trafic de minori şi proxenetism

Taximetrişti, implicaţi în trafic de minori şi proxenetism

Şapte bărbaţi, între care trei taximetrişti, suspectaţi de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, la ora actuală aceştia fiind duşi în arestul Poliţiei judeţene Teleorman, potrivit realitatea.net.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Teleorman, anchetatorii au stabilit că patru dintre aceştia au racolat şi exploatat sexual, prin constrângere, fete cu vârste între 16 şi 25 ani, care au fost obligate să întreţină relaţii sexuale cu peste 70 de bărbaţi, în mai multe locaţii din Teleorman, pentru sume de bani cuprinse între 50 şi 150 lei, taximetriştii fiind cei care au ajutat la transportarea victimelor şi a clientilor.

Au fost emise mandate de arestare

“Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman au prins patru persoane cercetate pentru trafic de persoane şi proxenetism, pe numele cărora erau emise mandate de aducere. Acţiunea s-a derulat în municipiul Alexandria, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Teleorman, instituţie la care cei patru suspecţi au fost conduşi pentru audieri. C.George (19 ani), L.Cristian (25 de ani), B. Marian (38 de ani) şi D. Aurel (50 de ani), toţi din municipiul Alexandria, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa de judecată a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, comisar Adrian Ilicea. Potrivit sursei citate, cei patru suspecţi au fost duşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Teleorman, alături de alţi trei presupuşi complici, şi anume C. Ionuţ (23 de ani), P. Liviu (47 de ani), ambii din municipiul Alexandria, şi N. Viorel (25 de ani), din comuna Poroschia, care au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv la începutul lunii februarie 2012, în urma unei acţiuni similare a poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Taximetriştii ajutau la transportul victimelor

Suspecţii sunt cercetaţi pentru constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. “Trei dintre cei arestaţi sunt taximetrişti care au aderat la grupul infracţional ajutând la transportul victimelor sau al clienţilor, iar din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că, în cursul anului 2011, aceştia au recrutat şi exploatat sexual prin constrângere patru victime, fete cu vârste între 16 şi 25 ani, care au fost obligate să întreţină relaţii sexuale cu peste 70 de bărbaţi, în mai multe locaţii din judeţul Teleorman, pentru sume de bani cuprinse între 50 şi 150 lei”, a mai precizat comisarul Adrian Ilicea. La ora actuală, toţi cei şapte bărbaţi sunt în arestul Poliţiei judeţene Teleorman, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs de către avocaţii acestora la Curtea de Apel Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă