21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialTatăl înotătoarei Camille Muffat, declarație cutremurătoare după tragedie

Tatăl înotătoarei Camille Muffat, declarație cutremurătoare după tragedie

Tatăl înotătoarei Camille Muffat a declarat că fiica sa, decedată într-un accident aviatic în timp ce filma un reality show de supraviețuire, iubea aventura şi de aceea a acceptat să participe la emisiunea produsă de postul public de televiziune francez, informează Mediafax.

“În timp, imaginile mă vor şoca, dar este adevărat că fiica mea a avut ocazia să aibă o viaţă fantastică, dar ea s-a terminat prea repede. A avut o viaţă bună, în aceste emisiuni ea a făcut ceea ce iubea. Iubea aventura, a acceptat-o cu mare plăcere. Cred că avea calităţi bune, cred că a fost onestă, patriotă. Poţi spune că Franţa, oraşul Nisa au reprezentat ceva pentru ea… a fost dedicată valorilor respectului… Trebuie să luptăm. În fiecare zi a dat dovadă de tenacitate şi mult curaj”, a spus Guy Muffat, la postul de televiziune RTL.

Două elicoptere care transportau pasageri ce filmau o emisiune populară în Europa s-au ciocnit în aer şi s-au prăbuşit, luni, într-o zonă izolată din nord-vestul Argentinei, provocând moartea a opt cetăţeni francezi şi doi argentinieni.

Elicopterele s-au prăbuşit în timp ce zburau în apropiere de Villa Castelli în provincia La Rioja, la circa 1.170 de kilometri nord-vest de Buenos Aires, a declarat secretarul pentru Securitate din La Rioja, Cesar Angulo, pentru postul public de televiziune TN.

Guvernul din La Rioja a anunţat într-un comunicat că printre cei zece morţi se află şi sportivii francezi Camille Muffat(nataţie), medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra, Alexis Vastine (box), medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Beijing, şi navigatoarea Florence Arthaud. Sportivii francezi făceau parte din echipa care filma reality show-ul “Dropped”, o emisiune de supravieţuire cu mai multe versiuni în Europa, a declarat primarul din Villa Castelli, Andres Navarrete.

Camille Muffat (25 de ani) este triplă medaliată la Jocurile Olimpice de vară de la Londra 2012, aur la 400 de metri liber, argint la 200 de metri liber şi bronz cu ştafeta de 4×200 de metri liber. Muffat se retrăsese din activitate în 2014.

De asemenea, ea a câştigat două medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2011 (200 şi 400 de metri liber) şi alte două medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2013 (200 de metri liber şi cu ştafeta de 4×200 de metri liber).

Totodată, Muffat a fost campioană mondială în bazin scurt în 2010 la 200 de metri liber. În palmaresul lui Muffat mai figurează medalie de bronz la Campionatele Europene din 2008 la 200 de metri mixt şi una de argint în 2010 cu ştafeta de 4×200 de metri.

La europenele în bazin scurt din 2012, Muffat a câştigat trei medalii de aur (200, 400 şi cu ştafeta de 4×50 de metri liber), iar în 2007 a câştigat titlul european la 200 de metri mixt.

Pugilistul Alexis Vastine (28 de ani) a fost medaliat cu bronz la JO de la Beijing din 2008, medaliat cu argint la europenele din 2010 şi a cucerit două medalii de bronz la europenele şi mondialele de tineret din 2005, respectiv 2008.

Navigatoarea Florence Arthaud (57 de ani) a intrat în istoria sportului mondial în 1990, când a câştigat cursa Route du Rhum, devenind prima femeie din lume care se impune în această competiţie din oceanul Atlantic.

Cele mai citite

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă