18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTăriceanu, reales în fruntea Senatului, vrea să colaboreze cu președintele Iohannis

Tăriceanu, reales în fruntea Senatului, vrea să colaboreze cu președintele Iohannis

Călin Popescu-Tăriceanu, reales președinte al Senatului, a declarat, marți, că dorește o colaborare instituțională cu șeful statului, Klaus Iohannis, informează Agerpres.

Tăriceanu și-a anunțat disponibilitatea de a depăși momentul de criză apărut înainte de desemnarea lui Sorin Grindeanu ca premier propus de majoritatea parlamentară PSD – ALDE.

“Vreau să considerăm că s-a închis o pagină, această pagină vreau să consider că este încheiată. Eu, ca președinte al Senatului, probabil că, prin forța lucrurilor și prin obligațiile pe care le am, și eu și președintele vom avea nevoie să conlucrăm, pentru că românii ne-au ales ca să conducem aceste instituții în favoarea lor, în favoarea țării și să asigurăm bunul mers al lucrurilor. Vreau ca acest episod să fie considerat închis, cel puțin în ceea ce mă privește. Acum, ceea ce vrea să facă președintele, nu știu. Din acest moment, eu îmi doresc să privim înainte, ce vrem să facem pentru efortul nostru de revenire la normalitate, de construcție, de asigurare a bunăstării”, a declarat Tăriceanu.

El a susținut marți seară că subiectul suspendării președintelui Iohannis nu mai este de actualitate, având în vedere că momentul de criză a fost depășit.

“Nici nu am plecat vreun moment la drum, înainte de alegeri, cu această idee. Nu aveam în niciun fel în proiect ideea suspendării, pentru că suspendarea (…) este o decizie foarte grea, care trebuie să se bazeze pe niște elemente consistente. Nerespectarea Constituției de către președinte, însă, sigur că este un element consistent. Deci în acest moment, având în vedere că practic această criză s-a încheiat, nu aș mai discuta despre acest lucru. Nu știu ce se va întâmpla în viitor, nu pot să anticipez, nu pot să prezic comportamentul președintelui”, a adăugat președintele Senatului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă