5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialTăriceanu îi critică pe Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi

Tăriceanu îi critică pe Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică seara, că nu apreciază poziţionarea „din ce în ce mai politică” a conducerii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Totodată, șeful Senatului a precizat că „preşedintele pluteşte într-o frumoasă reverie şi nu înţelege ce se întâmplă”, informează Agerpres.

„Este lăudabilă lupta procurorilor care lucrează. (…)Eu salut munca oamenilor corecţi şi care lucrează, îşi fac datoria, dar nu apreciez poziţionarea din ce în ce mai politică pe care o are conducerea acestei instituţii. Doamna Kovesi este conducătoarea instituţiei. Văd de fiecare dată modul în care se raportează la rezultatele DNA. Rezultatele DNA văd că se bazează pe câţi miniştri, pe câţi prim-miniştri, pe câţi parlamentari a trimis în judecată. Toţi sunt cetăţeni, dacă ea are o problemă cu Parlamentul sau cu foşti miniştri, atunci trebuie să ştim. Procuratura nu face anchete selective, adică nu vânăm, asta se înţelege, că vânăm anumite persoane”, a declarat Tăriceanu, la România Tv. 

Mai mult, el a criticat și poziţia preşedintelui Klaus Iohannis, precizând că șeful statului „nu înţelege” că „ceea ce se întâmplă astăzi are ca rezultat o distrugere a imaginii Parlamentului”. 

„Senzaţia mea este că preşedintele pluteşte într-o frumoasă reverie şi nu înţelege ce se întâmplă, că această acţiune care pare să fie asemănătoare cu jocul unui copil căruia îi dai o mitralieră, împuşcă pe cei care sunt în raza lui de acţiune, după ce a terminat cu ăştia, mai caută să împuşte, cu toată iresponsabilitatea copilului, se întâmplă şi la noi. Nu este vorba de persoane, nu am venit aici să mă disculp, problema este că (…) ceea ce se întâmplă astăzi are ca rezultat o distrugere a imaginii singurei instituţii democratice care este Parlamentul. Cu aceste lucruri nu ar trebui să ne jucăm pentru că, dacă preşedintele nu înţelege acest lucru şi priveşte, aşa cum am văzut, cu satisfacţie provincială pe care o afişează, este foarte grav”, a mai spus șeful Senatului. 

El a mai susţinut că România, astăzi, este într-o situaţie în care abuzurile devin din ce în ce mai evidente, iar aceasta reprezintă un pericol pentru democraţie. „Eu, ca preşedinte al ALDE, nu voi înceta să vorbesc despre ele până când lucrurile nu vor reveni la normalitate”, a arătat Tăriceanu. 

Cele mai citite

VIDEO. Cel mai bătrân animal terestru din lume a împlinit 191 de ani

Cel mai bătrân animal terestru în viață din lume, o broască țestoasă pe nume Jonathan, a împlinit 191 de ani! Cu toate acestea, animalul...

Armata israeliană a anunțat că e gata să reia atacurile în Gaza

Armata israeliană a declarat că este gata să reia luptă cu militanţii din mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza "la orice oră"."Suntem pregătiţi pentru...

A fost descoperită o capodoperă dispărută a lui Botticelli, în valoare de 109 milioane de dolari

O capodoperă a lui Botticelli, dată dispărută de peste jumătate de secol, a fost găsită. Era "ascunsă" la vedere, în casa unei familii italiene. Comandamentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă