13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialTârgurile de haine se adaptează crizei

Târgurile de haine se adaptează crizei

Cea mai mare ediţie din acest an a Tinimtex începe astăzi. Faţă de perioada de vârf, dinainte de 2008, numărul firmelor participante s-a redus cu circa 100, astfel că acum sunt prezente numai 310 societăţi.

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, Mihai Daraban, a precizat însă că aproximativ 70% sunt producători, diferenţa reprezentând comercianţi, fapt care constituie un avantaj al târgului organizat de CCINA.

Daraban a mai spus că numărul este unul mare pentru perioadă de criză economică, el fiind aproximativ egal cu cel de la ediţiile anterioare organizate după anul 2008. „Numărul mare de participanţi şi suprafeţele ocupate ne demonstrează că acest târg se bucură de notorietate pe piaţa expoziţiilor de profil, asta datorându-se, în mare măsură, şi seriozităţii firmelor expozante”, a afirmat Daraban.

„Mulţi ne-au sunat însă şi ne-au spus că sunt în insolvenţă, că nu pot participa, dar ne-au rugat să nu-i ştergem din baza noastră de date pentru că poate îşi vor reveni şi vor putea participa iar la târg”, a mai spus acesta. El a precizat că şi preţurile s-au adaptat crizei.

Producătorii vând acum mai mult, dar încasează mai puţin, deoarece preţurile cerute sunt mai mici.

Manifestarea este organizată la Pavilionul Expoziţional, Centrul de afaceri Eurolitoral şi la hotelurile Doina şi Victoria, standurile ocupând o suprafaţă totală de 8.000 de metri pătraţi.Ponderea grupelor de produse prezentate la târg este următoarea: confecţii textile adulţi (49%), încălţăminte, marochinărie (21%), confecţii piele şi blană (13%), tricotaje şi confecţii copii, decoraţiuni interioare şi lenjerii de pat (17%).

Ediţia din această toamnă a Tinimtex este organizată de CCINA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Intrarea este liberă.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...
Ultima oră
Pe aceeași temă