17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialTârgurile de Crăciun dau startul sărbătorilor

Târgurile de Crăciun dau startul sărbătorilor

Târgurile de Crăciun sunt o modalitate încântătoare de a da startul sărbătorilor de iarnă. Aerul proaspăt şi rece se umple cu parfum de cozonaci, turtă dulce, scorţisoară, vin fiert şi alte bunătaţi specifice sezonului. Negustorii vând dulciuri, ciocolată, prăjituri, bomboane, iar muzica de Crăciun înnobilează atmosfera pregătirilor de sărbătoare.

Târgul “Vine Moşul în Obor”

În perioada 3 decembrie 2011 – 3 ianuarie 2012, parcul Obor, va fi animat de o serie de negustorii care vor face demonstraţii culinare şi degustări de produse tradiţionale, vor vinde dulciuri de toate felurile, ciocolată, prăjituri, bomboane. Meşterii populari şi producătorii vă aşteptă cu minunate decoraţiuni de sărbatoare şi produse tradiţionale la Târgul de Crăciun intitulat “Vine Moşul în Obor”.

Zeci de căsuţe de lemn, împodobite cu decoraţiuni îi aşteaptă pe bucureştenii de toate vârstele să admire imagini de poveste, să cumpere cadouri inedite pentru cei dragi şi să asiste la spectacole pentru întreaga familie şi concerte de colinde.

“Vine Moşul în Obor” va fi un târg de Crăciun cu zeci de artişti populari, cu obiecte de artizanat unice, lucrate manual, ceramică, artă populară, pictură, bijuterii, haine şi multe altele.

Organizatori evenimentului sunt Primăria Sectorului 2 şi Vision Improve.

Cozonaci şi pâine pe vatră, la Târgul de Crăciun din Parcul Naţional

Vraja Sărbătorilor de Crăciun, cu aromă de cozonaci proaspăt scoşi din vatră şi vin fiert, turtă dulce şi multe jucării, decoraţiuni diverse şi suveniruri de sezon, vă aşteaptă să le descoperiţi în Parcul Naţional începând de vineri, 2 decembrie.

Ineditul acestui eveniment va fi dat de coacerea la cuptoare pe vatra a cozonacilor de sărbători, cei interesaţi putând astfel sa participe efectiv la realizarea produselor şi să se bucure pe viu de aburii si parfumul cozonacului fierbinte. De asemenea, produsele specifice Ignatului vor fi prezentate spre degustare şi vânzare, fără să lipsească vinul fiert cu aromă de scorţişoară, dar şi vinul îmbuteliat.

Începând de vineri, 2 decembrie 2011 şi până în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, in fiecare weekend, dar si in cursul săptămânii, in Parcul Naţional din Sectorul 2 are loc “Târgul produselor tradiţionale de Craciun”.

Producători din toate zonele ţării vor prezenta bunatăţi de sezon, realizate ecologic, având la baza reţete străvechi, transmise din generaţie în generaţie: de la produse din carne, brânzeturi, produse apicole, dulciuri, conserve, dulceţuri până la cele realizate la faţa locului.

Vizitatorii târgului vor putea achiziţiona cadouri pentru cei dragi din gama diversă prezentata la standuri, de la produse hand-made la confectii si jucării, iar copiii se vor bucura de prezenţa lui Moş Crăciun, care va oferi, in preajma Ajunului, daruri tuturor copiilor prezenţi.

Atmosfera de sărbatoare va fi completata de spectacole artistice susţinute de artişti renumiţi, de copii şi de cete de colindători venite de pe întreg cuprinsul ţării. Colindele tradiţionale se vor împleti cu colindele moderne, cu folclorul tradiţional şi cu muzica de divertisment.

Târgul este deschis între orele 10.00-18.00.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă