11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTargul Anticarilor

Targul Anticarilor

» Manifestarea va dura pana duminica, 1 aprilie, si reuneste peste 100 de expozanti.
» Antichitatile, expuse in corturi amplasate pe locul "Oborului de altadata".

In ciuda soarelui cu dinti, bucurestenii s-au inghesuit ieri pentru a admira obiectele expuse in cadrul celei de-a patra editii a Targului Anticarilor. "Evenimentul reuneste peste 100 de expozanti din toata tara. In  Parcul Obor au fost amplasate peste 80 de corturi, alti 20 de expozanti prezentandu-si lucrarile in incinta administratiei locale", a declarat Neculai Ontanu, primarul sectorului 2. Printre participantii la targ se numara si firma "Grigore si Rodica Paducel", din Resita, care de aceasta data a adus ceasuri de la 1800, al caror pret variaza intre 10 si 40 milioane de lei vechi. "Pendulele si ceasurile se vand foarte bine. La mare cautare sunt si verighetele din vremea primului razboi mondial. Verighetele sunt dintr-un metal simplu si au fost acordate de stat in schimbul verighetelor din aur sau argint donate de populatie pentru a asigura finantarea actiunilor de razboi. Inelele, pe care sunt inscriptionati anii 1914 sau 1916, le vindem cu 2 milioane de lei bucata", a declarat dna Paducel. Un alt anticar prezent ieri la targ provine din Brasov, unde are doua galerii cu antichitati. Colectionarul a decis sa prezinte obiecte de mobilier de la 1700, printre care un fotoliu si o masa baroca. De exemplu, o vitrina  din lemn de nuc sculptat, de la 1600, era vanduta cu suma de 1500 de euro.
De asemenea, pe masutele de prezentare se mai afla foarte multa argintarie, respectiv un pix din argint masiv, vandut la pretul de 100 de euro. Un stilou Parker cu penita de aur costa 150 de euro, iar un ceas de buzunar de la 1780 poate ajunge, ca pret, si la cateva sute de euro. Vizitatorii targului mai pot achizitiona si pahare din argint, la  suma de 2 milioane de lei vechi.

» Gramofoane de la 1920

si de la Buzau au sosit expozanti la manifestarea organizata in parcul Obor. Este vorba de un barbat  care are de vanzare gramofoane, cel din anul 1920 avand o palarie de bronz cu diametrul de aproape un metru si pretul de 350 de euro.

» Muzica Micului Paris

In cele trei zile ale targului vizitatorii au ocazia – intre orele 10 si 18 – sa cumpere si sa rememoreze atmosfera vechiului Bucuresti. Acordurile muzicii de odinioara ale Micului Paris creeaza cadrul propice pentru o excursie inapoi in timp.

Lada de zestre a bunicii

Poate pentru prima data sau doar pentru
a-si reaminti, citadinii vor vedea cum arata lada de zestre a bunicii, ce straie de sarbatoare purtau inaintasii sau cum maistrii faurari lucrau argintul si alte podoabe.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă