19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialTârgu-Mureşul a intrat în febra festivalului

Târgu-Mureşul a intrat în febra festivalului

Peninsula va începe mâine într-o săptămână la Târgu-Mureş, iar până duminica viitoare, participanţii au parte de multe concerte, reprezenaţii de teatru şi expoziţii.

 

Trupa de punk Recycle Bin va deschide ediţia din acest an a festivalului, pe scena mare, de la ora 17.00. Seara va continua cu concertul trupei Moby Dick, care va avea loc de ora 21.00, tot pe scena mare. Punk-ul maghiar va fi reprezentat şi el, la Tuborg Green Fest Peninsula, de Alvin és a mókusok, care vor cânta pe 27 august la Kiss Terrace. Şi trupa Magashegyi Undergroundrevine pe malul Mureşului, iar peninsularii au ocazia să se distreze pe 25 august, în faţa Talent Stage-ului, pe ritmurile de alter-pop cântate de Bocskor Bíborka. Metalul ungar va fi şi el bine reprezentat pe malul Mureşului, deoarece pe 28 august, înainte de concertul suedezilor de la Hammerfall, pe scena mare vor urca cei de la Pokolgép.

Dependenţi de trailere

Traileriştii clujeni “Două Minute” au pregătit oaspeţilor Tuborg Green Fest Peninsula o ediţie specială a deja consacratului eveniment “Noaptea Dependenţilor de Trailere”. „Sub denumirea de “Peninsula Dependenţilor de Trailere”, gaşca de la “Două Minute” va desfăşura timp de trei ore un show desăvârşit. Cocktailul de trailere va include condimente comice, bucăţele de dramă, arome de animaţie, nelipsitele picanterii româneşti şi, evident, multe ingrediente surpriză. Dacă eşti dependent de trailere, vino şi savurează-le pe îndelete. Prima mostră e gratis, complimente din partea furnizorilor “DouăMinute”. Livrarea se face la “Peninsula Dependenţilor de Trailere”, sâmbătă, de la ora 17.00″, anunţă organizatorii evenimentului.

Peninsularii, actori şi cursanţi

Programul Tuborg Green Fest Peninsula va include prezentare de spectacole, dar oferă şi posibilitatea peninsularilor să încerce situaţii teatrale. Comunitatea Creativă de Teatru Stradal susţine un atelier de măşti pentru studenţii Universităţii de Teatru din Târgu Mureş. Astfel de ateliere vor fi deschise şi pentru peninsulari pe durata festivalului. Workshop-urile vor conţine exerciţii fizice, dar şi construcţia de personaje şi improvizaţii cu mască. O altă perspectivă e oferită de prezenţa acrobaţilor care vor arăta căteva din„trucurile” lor în cadrul atelierelor. În cadrul atelierului participanţii pot trece şi la confecţionarea unor măşti de probă pentru doritori. După cinci zile de pregătiri şi exerciţii, actorii profesionişti şi cei amatori vor oferi o improvizaţie de Carnaval, care va crea o experienţă unică pentru echipa alcătuită din participanţi de diferite naţionalităţi şi cu diferite nivele de pregătire teatrală, iar acestă experienţă o vor trăi şi spectatorii.

Vedetele muzicii elecronice vor domina Arena

Fanii muzicii electronice vor avea vineri, în Freedom Music Arena, întâlnire cu un duo de legendă al trance-ului din Ungaria: Myon & Shane 54. „Cuplul” muzicii electronice a reuşit să ajungă în DJ Mag Top 100 DJ. Cei doi sunt renumiţi pentru lejeritatea cu care alcătuiesc cele mai bune mash-up-uri. În plus, doi dintre favoriţii peninsularilor se întorc în spatele pupitrului: Hot X şi Igor Do’Urden vor mixa în ultima zi a festivalului. Totodată, sârbii de la Nevergreen vor urca pe scena mare chiar înaintea lui Iggy Pop and the Stooges. Cele 12 formaţii care câştigă dreptul de a participa la festival prin cadrul concursului Talent Stage TuborgSound, desfăşurat pe pagina de Facebook, vor completa programul muzical al Tuborg Green Fest Peninsula 2011.  

Trubadurul muzicii de stradă

Cel mai faimos muzician de stradă al lumii, australianul Dub FX, va fi şi el prezent la Peninsula. Trubadurul modern va fi însoţit de Flower Fairy, soţia sa. Benjamin Stanford, cunoscut sub numele de Dub FX este o minune a muzicii moderne. El se foloseşte doar de vocea sa şi o pedală de loop. Astfel reuşeşte să compună piese care includ stiluri de la reggae, drum and bass, dubstep şi hip-hop. În vara aceasta Dub FX şi trupa sa au colindat America de Nord, iar în Europa vor avea doar două concerte, din care unul la Peninsula. Muzicianul de stradă va fi ultimul live act al celei de a IX-a ediţii a Festivalului Tuborg Green Fest Peninsula, şi va urca pe scenă Kiss Terrace în data de 28 august.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă