18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialLucările la tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău - Borş vor fi,...

Lucările la tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău – Borş vor fi, din nou, scoase la licitaţie

Lucările la tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău – Borş vor fi, din nou, scoase la licitaţie, după ce compania spaniolă, Corsan, a cerut rezilierea contractului, potrivit unui comunicat publicat vineri, informează News.ro.

Lucrările la tronsonul lung de 64 kilometri sunt în întârziere, firma spaniolă Corsan, care a câştigat contractul în vara anului trecut, nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, nici măcar după ce a fost penalizată cu 75 milioane de lei de către CNAIR.

”Firma constructoare, demonstrând că este în incapacitate financiară şi organizatorică, a transmis o Notificare  prin care solicită rezilierea contractului.

Având în vedere situaţia existentă, pentru ca acest proiect să poată fi finalizat, singura opţiune pe care o poate lua compania este aceea de a rezilia actualul contract şi de a relicita proiectul”, se arată în comunicat.

Directorul CNAIR, Cătălin Homor, a declarat în luna iulie, într-un interviu acordat News.ro, că tronsonul Suplacu de Barcău – Borş are şanse serioase de a fi terminat în următorul an şi jumătate. Pe acest tronson, unde lucrările erau sub conducerea unei firme americane, gradul de finalizare este de 50%.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat în luna septembrie, că ia în calcul şi posibilitatea rezilierii contractului fiind nemulţumit de mobilizarea constructorului.

 

 

Cele mai citite

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă