19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialTanara salvata de un jandarm timisorean

Tanara salvata de un jandarm timisorean

LIEBLING. Un jandarm timisorean, care se afla in timpul sau liber, a salvat o tanara femeie, victima a unui accident rutier. Este vorba de sergentul Adrian-Ioan Ivan, de 28 de ani, din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi.
Luni dupa-amiaza, dupa ce si-a incheiat activitatea, barbatul s-a dus la tara, in comuna Liebling, pentru a-si vizita parintii. S-a oprit mai intai la magazinul satesc, unde s-a intalnit cu un prieten. In timp ce barbatii stateau de vorba, sub ochii lor s-a produs un accident rutier grav.
Pe strada tocmai trecea o combina agricola, moment in care din sens opus a aparut ca din senin o motocicleta. In acelasi timp, o femeie, de 26 de ani, aflata pe bicicleta, se „aventurase” in traversarea drumului. Nu a apucat sa schiteze nici un gest, caci a fost lovita in plin de motocicleta.
Vazand trupul fetei pravalit pe caldaram, jandarmul a fugit sa o ajute. Realizand starea grava in care se afla victima, el a luat imediat masuri de prim-ajutor. Si-a rugat prietenul sa cheme Salvarea si politia, dar intre timp i-a imobilizat fetei capul, iar apoi i-a controlat semnele vitale, realizand ca abia daca mai avea puls. Minute in sir a resuscitat-o pe tanara. Masajul cardiac si respiratia gura la gura nu au fost zadarnice. Dupa circa un sfert de ora, victima a inceput sa-si revina.
Dupa stabilizarea semnelor vitale, ranita a fost preluata de o Ambulanta si adusa la Timisoara. „Gratie cunostintelor acumulate la cursul de sanitari, efectuat la Centrul de Pregatire si Perfectionare Dragasani, sergentul i-a putut acorda tinerei primul ajutor”, a spus, ieri, unul dintre colegii lui Adrian.
Desi in prezent tanara se afla in spital in stare grava, faptul ca ea se mai afla inca in viata i se datoreaza doar jandarmului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă