17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialTanara salvata de un jandarm timisorean

Tanara salvata de un jandarm timisorean

LIEBLING. Un jandarm timisorean, care se afla in timpul sau liber, a salvat o tanara femeie, victima a unui accident rutier. Este vorba de sergentul Adrian-Ioan Ivan, de 28 de ani, din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi.
Luni dupa-amiaza, dupa ce si-a incheiat activitatea, barbatul s-a dus la tara, in comuna Liebling, pentru a-si vizita parintii. S-a oprit mai intai la magazinul satesc, unde s-a intalnit cu un prieten. In timp ce barbatii stateau de vorba, sub ochii lor s-a produs un accident rutier grav.
Pe strada tocmai trecea o combina agricola, moment in care din sens opus a aparut ca din senin o motocicleta. In acelasi timp, o femeie, de 26 de ani, aflata pe bicicleta, se “aventurase” in traversarea drumului. Nu a apucat sa schiteze nici un gest, caci a fost lovita in plin de motocicleta.
Vazand trupul fetei pravalit pe caldaram, jandarmul a fugit sa o ajute. Realizand starea grava in care se afla victima, el a luat imediat masuri de prim-ajutor. Si-a rugat prietenul sa cheme Salvarea si politia, dar intre timp i-a imobilizat fetei capul, iar apoi i-a controlat semnele vitale, realizand ca abia daca mai avea puls. Minute in sir a resuscitat-o pe tanara. Masajul cardiac si respiratia gura la gura nu au fost zadarnice. Dupa circa un sfert de ora, victima a inceput sa-si revina.
Dupa stabilizarea semnelor vitale, ranita a fost preluata de o Ambulanta si adusa la Timisoara. “Gratie cunostintelor acumulate la cursul de sanitari, efectuat la Centrul de Pregatire si Perfectionare Dragasani, sergentul i-a putut acorda tinerei primul ajutor”, a spus, ieri, unul dintre colegii lui Adrian.
Desi in prezent tanara se afla in spital in stare grava, faptul ca ea se mai afla inca in viata i se datoreaza doar jandarmului.

Cele mai citite

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă