22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialTalismanul lui Hagi

Talismanul lui Hagi

Viitorul a încheiat un nou meci la egalitate, 2-2 cu Ceahlăul, ambele reuşite ale echipei de pe litoral fiind semnate de Nicolae Dică.

Echipa lui Gheorghe Hagi, FC Viitorul, a ajuns la performanţa de 11 meciuri încheiate la egalitate, în 23 de jocuri disputate. Ultima remiză s-a consemnat duminică seară, când Ceahlăul Piatra Neamţ a fost chiar la un pas de a pleca de la Constanţa cu toate cele trei puncte. Salvatorul echipei de pe litoral a fost, din nou, Nicolae Dică.

Acest lucru este oarecum paradoxal, deoarece Viitorul a fost creată pentru a scoate în prim-plan jucători tineri. Până acum, cel care s-a remarcat însă a fost veteranul Nicolae Dică. El a marcat ambele goluri în remiza cu Ceahlăul, 2-2. Prima reuşită a fost din penalty, dar a doua a venit în urma executării unei lovituri libere. Cu primul gol Dică a egalat la 1, iar golul doi i-a dus pe constănţeni în avantaj. Succesul nu a venit însă, oaspeţii reuşind egalarea şi chiar fiind aproape de a marca golul de 3-2.

Dică a considerat rezultatul unul nefavorabil, dar a declarat totuşi că este un punct câştigat. „Nu este un rezultat tocmat favorabil, un punct nu este suficient, dar totuşi este câştigat. Este greu de înţeles ce se întâmplă cu echipa. Se vede foarte bine că jucătorii îşi doresc, aleargă, fac risipă de efort, îşi doresc din tot sufletul să câştige, dar acest lucru nu este însă suficient. Eu cred că o să trecem de această perioadă negativă şi vor veni şi victoriile”, a spus Dică.

Deşi aflaţi în partea de jos a clasamentului, constănţenii nu cred că sunt în pericol de a retrograda. Acelaşi Dică a spus: „Mai sunt destule etape şi suficiente meciuri în care putem să ne impunem. Suntem jos în clasament, dar nu ne îngrijorează retrogradarea. Această echipă are suficienţi jucători de valoare şi eu am încredere că ei vor da totul pentru a rămâne în primul eşalon”.     

11 rezultate de egalitate a obţinut Viitorul în 23 de meciuri jucate în acest sezon.

Pe locul 13

Remiza cu Ceahlăul a fost al 11-lea rezultat de egalitate obţinut de Viitorul. Punctele aferente acestor rezultate la care se adaugă cele obţinute în urma celor patru victorii duc la un total de 23 de puncte. Acestea sunt suficiente doar pentru locul 13 în ierarhia Ligii I, iar distanţa faţă de locurile retrogradabile nu este deloc mare. Prima echipă aflată pe loc retrogradabil are 21 de puncte. Mai mult, pe Viitorul o aşteaptă un meci foarte greu, pe terenul celor de la Vaslui.

Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă