12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTaifun în Filipine: Cel puţin 2.000 de oameni au murit

Taifun în Filipine: Cel puţin 2.000 de oameni au murit

Între 2.000 şi 2.500 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma taifunului ce a lovit Filipinele şi nu 10.000 cum s-a anunţat anterior, a declarat preşedintele filipinez, într-un interviu pentru CNN, transmite Agerpres.

Citeşte şi: Cutremur cu magnitudinea de 4,5 în Filipine

‘Cifra pe care o deţin acum indică aproximativ 2.000, dar numărul victimelor ar putea creşte’, a afirmat Benigno Aquino în interviul difuzat pe site-ul CNN.

‘Cred că bilanţul de 10.000 este prea mult’, a declarat el, apreciind că acest bilanţ a fost anunţat de autorităţile locale pe fondul impactului emoţional al situaţiei dramatice cauzate de taifun, relatează marţi Reuters.

Declaraţiile făcute de preşedintele filipinez survin în timp ce organizaţii internaţionale precum şi SUA şi Marea Britanie fac eforturi pentru a intensifica eforturile de ajutor după taifunul devastator ce a lovit ţara.

Citeşte şi: Stare de catastrofă naţională în Filipine, după trecerea taifunului Haiyan

Haiti, Filipinele şi Pakistanul au fost cel mai grav lovite de fenomene meteo extreme în 2012, potrivit unui raport ONU privind clima, dat publicităţii marţi.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă