20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTabăra Occupy Wall Street, evacuată de poliţie

Tabăra Occupy Wall Street, evacuată de poliţie

Poliţia a început să evacueze, marţi dimineaţa, manifestanţii împotriva Wall Street dintr-o piaţă din New York, unde a început mişcarea de protest, au anunţat manifestanţii, citaţi de AFP.

“Liberty Square (Zuccotti Park), sediul Occupy Wall Street de două luni şi locul de naştere a 99 la sută din mişcarea care s-a extins în toată ţara şi în lume, este pe cale să fie evacuate de o importantă unitate de poliţie”, potrivit unui comunicat al manifestanţilor.Accesul în piaţă este interzis, aceasta fiind baricadată complet cu bariere metalice.

Poliţia a lansat de mai multe ori la difuzoare un mesaj înregistrat, invitând manifestanţii să îşi strângă corturile şi materialele.

“Totul trebuie ridicat imediat. Dacă refuzaţi să vă strângeţi corturile şi să plecaţi, veţi fi arestaţi. Imediat ce totul va fi strâns, puteţi reveni”, precizează poliţia.

În jurul orei 02.00 (09.00 ora României), majoritatea celor câtorva sute de militanţi reuniţi în piaţa Zuccotti au plecat şi a rămas doar un grup mic în centrul pieţei, încercuit de poliţişti.

Poliţiştii au luat manifestanţii în camioane, în timp ce angajaţii municipali îmbrăcaţi în verde dezasamblau corturile şi panourile instalate de militanţi.

 

Cele mai citite

Medvedev vorbește despre scopul exerciţiilor nucleare efectuate de Rusia

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a făcut declarații vineri referitoare la exercițiile nucleare planificate de Rusia, subliniind că scopul acestora este...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Un sfert din liniile STB vor circula pe trasee modificate în acest weekend

Majoritatea troleibuzelor, un sfert din tramvaie și o parte semnificativă din autobuze vor circula pe trasee modificate în acest weekend (11 și 12 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă